1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

19. kolo , 28. dubna 2012, Sloup - FK Blansko B

Sloup

2:2

FK Blansko B

Poločas: 1:1
Branky: Petržel, Nečas - Freiwald, Kunc

Před přímým soubojem prvních dvou celků OP II. tř. musel trenér Sedláček řešit zásadní problém. Na pátečním tréninku se zranil brankář Suchý a Švancara z osobních důvodů sobotní zápas nestíhal. Naštěstí starší dorost hraje až v neděli, takže u A týmu na lavičku náhradníků usedl Němec a do branky B týmu nastoupil Juran.

Ze základní sestavy v Jedovnicích chyběl stoper Pernica, který usedl na střídačku A týmu a do utkání nemohl zasáhnout ani zraněný Matuška. Hráči, kteří do utkání nastoupili resp. zasáhli do hry po vystřídání, však všichni odvedli maximálně bojovný výkon, za který jim odměnou byla vydřená remíza gólem dvě minuty před koncem hrací doby

Po celý zápas foukal velmi silný vítr, který v první půli měli v zádech naši hráči, ve druhé půli domácí, ale žádnou výhodu ani jednomu mužstvu nepřinesl. Do první střelecké příležitosti se dostali domácí, když v 9.minutě po samostatném úniku od půlící čáry tísněn Paděrou střílel nejnebezpečnější hráč domácích Petržel, jeho střelu po zemi Juran skvěle vykopl.

V 16. min. nejprve hlavní rozhodčí nereagoval na ruku domácího obránce, kterou mu při odkopu nastřelil spoluhráč. Směrem k lavičce hostů hlavní rozhodčí vysvětloval, že se jednalo o ruku u těla. No budiž! Jenže proti nám se za ruku nastřelenou ve zdi v Jedovnicích kopala penalta. Nicméně zahrával se aut, Paděra přenesl dlouhou přihrávkou míč na druhou stranu hřiště, odkud Vašák centrem našel nabíhajícího Majera na zadní tyči, ten sice nemohl hlavičkovat, ale hrudníkem "kolerovsky" poslal míč podél branky do protipohybu brankáře Poláka a dobíhající Freiwald do prázdné brány ze dvou metrů otevřel skóre - 0:1.

Domácí se vyrovnání dočkali docela brzy, ve 22. minutě křížným pasem za obranu dostal míč Petržel, obešel křižujícího Klügla a prostřelil Jurana - 1:1.

Ve druhé části prvního poločasu se, i díky větru v zádech, odehrávala hra povětšinu času na polovině domácích, nicméně za zmínku snad stojí pouze pohotová střela z otočky, kterou ve 23. minutě vystrašil Poláka Majer, míč však skončil asi metr vedl pravé tyče domácí branky. Ve 45. minutě pak parádně vypálil Paděra, míč směřující pod břevno však Polák, byť oslněný sluncem, dokázal vyškrábnout na roh.

Vstup do druhého poločasu vyšel náramně domácím, když v 52. minutě po autovém vhazování dokázal Petržel obejít bránícího Reka, potáhl míč k brankové čáře a odtud přesnou přihrávkou na penaltu vyzval ke skórování nabíhajícího Nečase a bylo to 2:1.

Vyrovnáno mohlo být v 63. minutě, když po rohovém kopu výborně hlavičkoval Nečas, Polák však vytasil reflexivní zákrok a míč dokázal vyrazit.

V posledních dvaceti minutách se začaly u některých hráčů na obou stranách projevovat svalové potíže, takže oba trenéři začali střídat. Na naší straně nahradil nejprve v 72. minutě Juránka Antal a v 85. minutě šli do hry oba zbývající náhradníci, za Reka do obrany naskočil Rajtšlégr a za Nečase do ofenzivy přišel Kunc.

O tom, že utkání nakonec skončilo remízou, rozhodli náhradníci. V 88. minutě zabojoval u pravé postranní čáry Antal, kterému se podařilo propasírovat míč do velkého vápna zhruba na penaltu na kopačky Jakuba KUNCE. "Blanenský MESSI" si míč přehodil z pravé na levou a i díky tomu, že před Polákem stáli a bránili mu ve výhledu oba stopeři, střelou po zemi doprostřed branky srovnal na konečných 2:2.

Po závěrečném hvizdu se oba trenéři shodli na tom, že utkání skončilo zaslouženou remízou.