1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

22. kolo , 19. května 2012, FK Blansko B - FC Boskovice B

FK Blansko B

1:0

FC Boskovice B

Branky: Pokorný

O platnosti nepsaného fotbalového pravidla, že každá série jednou skončí, se v sobotním domácím utkání proti rezervě FC Boskovice, přesvědčili jak samotní hráči, tak také těch několik diváků, kteří dali fotbalu přednost před televizním hokejem.

Nemám na mysli sérii výsledkovou, jarní neporazitelnost „béčka“ trvá i po dnešku.

Mám na mysli sérii herní. Protože po dosavadních výborných jarních zápasech, kdy hráči odvedli buď velmi kvalitní výkon, resp. když se tak úplně nedařilo, tak alespoň bylo vidět nasazení, bojovnost a chuť zvítězit, tak dnes k vidění nebylo vůbec nic ze shora uvedeného.

Jednoznačně nejhorší výkon v jarní části! Jediné štěstí dnes bylo v tom, že Boskovice přijely k utkání s pouhými jedenácti hráči, takže po zranění jednoho z boskovických hráčů na konci prvního poločasu odehrály celou druhou půli v deseti. Na hřišti to ale vidět nebylo. I ve druhé půli se hrál oboustranně stejně špatný fotbal, jako v poločase prvním.

Přitom začátek utkání až tak špatně nevypadal. Už v 6.min. si precizně zpracoval přihrávku mezi obránce Freiwald a přistrčil míč nabíhajícímu POKORNÉMU, který z hranice velkého vápna křížnou střelou po zemi na vzdálenější tyč pravačkou vstřelil první, a jak se ukázalo také jediný gól zápasu – 1:0. A to jsem si dodnes myslel, že Martin má pravou nohu jen na opírání.

Další pohledná akce byla k vidění už v 10.min., kdy podél levé postranní čáry zabojoval Juránek, obešel dva protihráče a poslal slibnou přihrávku do pokutového území. Nabíhající spoluhráči však tuto přihrávku nevyužili, naopak dlouhým osvobozujícím odkopem za půlící čáru založili hosté protiútok, a když pomezní rozhodčí pustil jasný metrový ofsajd, šel hostující hráč od půlící čáry sám na Švancaru. Naštěstí zakončoval ukvapeně a mimo.

Od tohoto okamžiku však fotbal na půl hodiny ze hřiště zmizel a to zásluhou hráčů na obou stranách.

Trochu fotbalu se na hřiště vrátilo v posledních pěti minutách prvního poločasu, to nejprve ve 40.min. z volného přímého kopu po faulu na Nečase asi z 25 metrů střílel dobře k tyči Pokorný. Boskovický brankář byl na místě a střelu kryl. Šanci na vstřelení druhé branky jsme měli ve 42.min., kdy Freiwald výborně našel přihrávkou nabíhajícího Matušku, ten se dokázal uvolnit přes křižujícího obránce a v dobré střelecké pozici ještě postřehl vlevo nabíhajícího Nečase, takže místo střely volil přihrávku. Nečas v pozici, ze které by neměl být problém skórovat, bohužel brankáře hostů nedokázal překonat. Hosté pak zahrozili v 45.min., kdy po běžném souboji o míč zůstal ležet na zemi hostující útočník. Rozhodčí sice odpískal faul, ale hráč špatně došlápl a odneslo to koleno, takže musel po ošetřování opustit hrací plochu na nosítkách. Z nařízeného volného přímého kopu střílel hostující hráč dobře k pravé tyči, Švancara výborným zákrokem dokázal střelu vyrazit na roh.

Do druhého poločasu nastoupili hosté oslabeni o hráče zraněného na konci první půle, a protože přijeli bez náhradníků, hrála se celý poločas blanenská přesilovka.

Hosté bránili a domácí se bez jakéhokoliv efektu pokoušeli hostující obranu překonat. Centrované míče odvraceli hostující obránci, připravit si střeleckou pozici se nedařilo a stále častěji se ukazovalo, že více než obranná hra hostů činí našim hráčům potíže vlastní pasivita, nepřesné přihrávky a když už přišla dobrá přihrávka, tak akci zmařilo mizerné zpracování. Ani domácí trenér Sedláček neměl na střídačce příliš možností na výběr, takže když v 67.´přišel na hřiště místo Juránka na levou stranu zálohy Majer, obraz hry se nijak nezměnil.

V posledních deseti minutách se hosté pokoušeli i v oslabení vyrovnat, sice si žádnou výraznou příležitost nevytvořili, ale alespoň donutili domácího trenéra k provedení „taktického“ střídání a v 90.´vystřídal v útoku Matušku náhradní brankář Suchý. Na podzim předvedli naši hráči podobný „výkon“ v domácím utkání s Jedovnicemi, které však ve své podzimní formě dokázaly utkání v Blansku vyhrát. Dnešní Boskovice, navíc celý druhý poločas oslabené, v Blansku vyhrát opravdu nemohly.

Jenže příští týden se jede do Drnovic, a tam by dnešní výkon mohl znamenat zbytečnou ztrátu. Doufejme, že stejně jako po podzimních Jedovnicích, bude i po jarních Boskovicích následovat série vítězných zápasů a hlavně, že hráči budou předvádět hru odpovídající týmu, který bojuje o postup do krajských soutěží.