1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

7. kolo , 23. září 2012, FRAMOZ Rousínov B - FK Blansko B

FRAMOZ Rousínov B

2:3

FK Blansko B

Poločas: 1:0
Branky: Žoček 2 - Matuška 2, Majer

Sestavy

Slovák - Hlucháň, Zbořil, Chubirka, Lacek (C), Žoček, Kameník, Honek, Benda, Radil, Čtvrtníček
Náhradníci: Krejčí, Barták, Peslar, Skokan

Šmerda - Paděra, Cupal, Klimeš (C), Kopecký - Sedláček, Mokrý (81. Blatný), Beneš, Juránek (76. Antal) - Matuška, Majer (87. Kunc)
Náhradníci: Blatný, Rajtšlégr, Antal, Kunc
Trenér: Radek Sedláček

Po dvou porážkách za sebou (Soběšice 0:1 a Bohdalice 1:6) chtěl blanenský B tým opět bodovat, v nedělním odpoledni se mu postavil Rousínov B. K dispozici sice nebyli Nečas (dovolená), Rek (nemoc) ani Freiwald (zranění), ale trenér Sedláček mohl počítat s trojicí Cupal, Mokrý a Beneš.

Úvod utkání lépe zachytili hosté, v 5. minutě se po postupné kombinaci ve středu hřiště dostal do slibné šance Majer, jeho střelu rousínovský brankář Slovák svým včasným vyběhnutím zlikvidoval.

Rousínovští spoléhali zejména na rychlý přechod do útoku, do této koncepce dobře zapadají rychlonozí Benda a Honek, kteří měli během krátké chvíle asi 3 gólové příležitosti, ale buď si vylámali zuby na Šmerdovi nebo jejich zakončení nebylo přesné. V 15. minutě byl před naším pokutovým územím faulován jeden z domácích hráčů. Exekutor trestného kopu zamířil přesně a s pomocí tyče rozvlnil naši síť – 1:0. O několik okamžiků později byl v podobné situaci Matuška, jeho střelu s námahou vytěsnil Slovák na roh.

Kombinační hra blanenského týmu měla hlavu i patu, ale díky občasným ztrátám darovali svému soupeři několik rychlých brejků. Jen díky jejich nemohoucnosti navýšit vedení skončil první poločas jednobrankovým rozdílem.

Druhou půli začali opět lépe blanenští, trojice Beneš, Mokrý a Matuška se prokombinovala až do pokutového území, zakončení posledně jmenovaného však bylo jen doprostřed branky. Pasáž až do 60. minuty byla v naší režii a zaslouženě přišlo vyrovnání. Cupal vysunul do křídla Sedláčka, ten si míč zatáhl a svým centrem nastřelil ruku bránícího čáře. Jelikož stál v pokutovém území, rozhodčí až po signalizaci čárového nařídil pokutový kop. Toho se ujal agilní Matuška a „pumelicí“ doprostřed branky srovnal na 1:1.

Poté převzali otěže zápasu asi na 15. minut domácí, kteří hrozili zejména ze standardních situacích, v těch nás často podržel opět dobře chytající mladší dorostenec Šmerda. V 72. minutě byla proti nám odpískána přísná penalta. Útočící hráč vniknul do našeho pokutového území v bránění Mokrého, když už se zdálo, že vše je zažehnáno a Mokrý odebral svému protihráči míč, ten upadnul a rozhodčí neváhal a podruhé v utkání ukázal z penaltový puntík. Šanci rousínovští využili a opět se ujali jednobrankového vedení – 2:1.

Nepříznivý stav jakoby naše hráče povzbudil. Síly na hřišti se vyrovnaly, ba navíc jsme dobře kombinovali a soupeři místy nepůjčili míč. Akce v 79. minutě se zrodila na levé straně, mezerou v domácí obraně proniknul Majer, který byl obráncem faulován v pokutovém území a kopala se třetí penalta v utkání. Míče se ujal opět Matuška, ani tentokrát nezaváhal a srovnal na průběžných 2:2.

Poslední slovo v napínavém souboji rezervních týmů měli blanenští. V 86. minutě zúročil přesnou nahrávku Matušky Majer, hokejovým blafákem obešel Slováka a před odkrytou brankou jen zasunul míč za brankovou čáru – 2:3.

V nelehkém utkání jsme opět naplno bodovali a odvezli si z Rousínova cenné tři body. A jelikož Podolí doma podlehlo Medlánkám 2:3, vrátili jsme se opět na první příčku soutěže.