1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

16. kolo , 5. května 2013, FC Slovan Brno - FK Blansko

FC Slovan Brno

3:9

FK Blansko

Poločas: 0:5
Branky: Mlčoušek 3, Ševčík 3, Němec 2, Prudil

K dalšímu mistrovskému zápasu jsme odcestovali na hřiště Slovanu Brno. Soupeř se pohybuje zatím ve spodní části tabulky, zisk plného počtu bodů jsme proto brali jako nutnost při našem boji o čelo krajského přeboru.

Utkání jsme nakonec výsledkově zvládli, ale výkon, který jsme podali, absolutně neodpovídal našim možnostem. V defenzivní fázi vládla nedisciplinovanost, kromě inkasovaných branek jsme soupeři umožnili několik dalších příležitostí, když jsme nechali jeho útočníky naprosto nepokryté. V útoku převládal namísto kombinační hry individualistický přístup, čímž naše hra samozřejmě trpěla. Do dalších zápasů je nutné toto změnit.

1. minuta: Po rohovém kopu se prosadil Mlčoušek - 0:1.

8. minuta: Střela Ševčíka končí za zády domácího brankáře - 0:2.

11. minuta: Pačovský se svým typickým způsobem uvolnil po pravé straně, poslal přihrávku Mlčouškovi, který se nemýlil - 0:3.

20. minuta: Ševčík zvyšuje na 0:4.

27. minuta: Radek Souček vysunul kolmicí Němce, který uzavřel poločasové skóre - 0:5.

Ve druhé půli namísto toho, aby kluci povzbuzeni vysokým vedením, předvedli pohledný fotbal, naše hra upadala do podprůměru. Ve 33. min. jsme po špatném odkopu dovolili Slovanu poprvé skórovat. Ve 36. min. jsme se dopustili další chyby, ze které soupeř vytěžil naštěstí pouze rohový kop.

37. minuta: Prudil prodloužil míč na Mlčouška, který zvýšil na 1:6.

40. minuta: Za obranou jsme opět nechali volného hráče soupeře, který svoji možnost využil - 2:6.

Ve 41. min. odpověděl Prudil brankou po individuální akci. O čtyři minuty později Ševčík střelou na zadní tyč zvýšil na 2:8. Hrubky v naší obraně však pokračovaly a ve 49. min. další z nich Slovan potrestal třetím gólem.

V 52. min. Radek Souček po rohovém kopu hlavou přestřelil. V 54. min. zahrával přímý volný kop Ševčík, příležitost skončila pouze dalším rohovým kopem. Po jeho rozehrání následovala další nepřesná hlavička, tentokrát od Prudila. V 56. min. zahrával další standardní situaci po faulu na Jakuba Součka Němec, netrefil však bránu. V 58. min. se mohl prosadit hlavou po centru Prudila Radek Souček, ani on však nebyl úspěšný. Skóre tak uzavřel v 59. min. Němec po dlouhé přihrávce od Prudila - 3:9.