1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

19. kolo , 25. května 2013, FK Blansko - TJ Tatran Bohunice

FK Blansko

14:0

TJ Tatran Bohunice

Poločas: 7:0
Branky: Němec 4, Ševčík 4, J. Souček 2, R. Souček, Buchta, Mlčoušek, Kopřiva

V dalším domácím uktání krajského přeboru mladších žáků jsme přivítali celek Tatran Bohunice, který se v letošním ročníku zatím trápí a získal doposud jediný bod. Tomu také odpovídal průběh zápasu, který skončil naším vysokým vítězstvím.

Na rozdíl od některých předchozích utkání s týmy ze dna tabulky však kluci tentokrát poctivě odmakali celých 60 minut a předvedli sympatický výkon okořeněný 14 brankami v síti soupeře a množstvím dalších příležitostí a pohledných akcí, které se gólového zakončení nedočkaly. Bohunice se za celý zápas dostaly k jediné střele na bránu. Utkání tak posloužilo především jako příprava na příští týden, kdy zajíždíme na Svratku Brno.

Skóre otevřel ve 3. min. Ševčík po kombinační akci, když Kopřiva dlouhou přihrávkou našel Mlčouška, ten přiťukl R. Součkovi a jeho přihrávku Radim Ševčík bez problémů zužitkoval. V 5. min. vychytal gólman Bohunic Radka Součka, který zakončoval po centru Němce. Radek neuspěl ani po následné hlavičce při rohovém kopu.

V 8. min. se po dalším rohu prosadil napodruhé Němec, když jeho první pokus brankář vyrazil pouze před sebe a Ríša byl u dorážky dříve než obránci soupeře. V 15. min. zvýšil na 3:0 Ševčík střelou z otočky, která za pomoci tyče skončila v síti. Hned po rozehrání se stejný hráč znovu dostal do zakončení, tentokrát však gólman vyrazil míč na roh. Náš tým vyvinul na soupeře drtivý tlak, který završil brankou Němec v 17. minutě. Za pět minut zvýšil na 5:0 Radek Souček po individuální akci. Následně střílel po přihrávce Ševčíka Buchta, brankář jeho pokus zlikvidoval.

Ve 26. min. gólman Bohunic vyrazil také střelu Ševčíka, na jeho dorážku však už byl krátký. Ve 27. min. skončila individuální akce Ševčíka rohovým kopem, po kterém následovala další příležitost. V 29. min. poslal Ševčík dlouhou přihrávku podél brankáře, kterou proměnil Buchta v gólové zakončení a uzavřel tak poločasový stav na 7:0.

Také ve druhé půli pokračovala naše trvalá převaha. Hned ve 31. min. poslal Ševčík pas na Jakuba Součka, ten našel Kopřivu a jeho střela skončila rohovým kopem. Ve 35. min. se Žáček pokusil překvapit brankáře Bohunic dalekonosnou střelou, vyběhnuvší gólman se však na poslední chvíli stačil vrátit. Následně vyslal Ševčík tvrdou střelu do břevna, následně pálil Němec po individuální akci nad. Ve 37. min. skóroval Kopřiva po přihrávce Ševčíka. Ve 40. min. pálil Němec, dorážka Husnaje mířila do břevna. Do stejného místa zakončil vzápětí i Ševčík.

Ve 44. min. se ocitl u odraženého míče Mlčoušek, který pro změnu trefil tyč. Ve 45. min. se skóre posunulo na 9:0 po trefě Němce. Ve 47. min. se po rohovém kopu dostal k dorážce Jakub Souček a vstřelil desátý gól. V 50. min. Ševčík krásnou střelou levou nohou do šibenice upravil na 11:0. Poté střílel Mlčoušek to tyče a Ševčík již poněkolikáté do břevna. V 54. min. skóroval Němec střelou po zemi k levé tyči po přihrávce Ševčíka. Další asistenci si Ševčík připsal v 57. min., kdy vybídl ke skórování Jakuba Součka, který poslal míč k pravé tyči. Po následné kombinační akci netrefil Buchta odkrytou bránu Bohunic.

V 58. min. poprvé a zároveň naposledy vystřelili na bránu hosté, Šamšula si z jejich pokusem poradil. V 60. min. se dočkal také Michal Mlčoušek a uzavřel stav zápasu na 14:0.







Foto: Zdeněk Nevřela