1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

18. kolo , 19. března 2016, FK Blansko - FC Velké Meziříčí

FK Blansko

5:0

FC Velké Meziříčí

Poločas: 0:0
Branky: 43. a 75. Prudil, 51. Souček, 63. Mlčoušek, 78. Pernica
ŽK: nikdo
Diváků: 50
Rozhodčí: Barašová - Heger, Kovářová

Sestavy

Veselý - R. Souček, Pačovský, Feik (C), Němec, Mlčoušek (73. Kouřil), Sehnal, Šmerda, Formánek (41. Pernica), Prudil (78. Doležel), Gansukh (75. Rek)
Náhradníci: Pernica, Kouřil, Doležel, Rek
Trenér: Zdeněk Veselý
Vedoucí týmu: Josef Šmerda

Požár - Trnka, Sysel, Pištora, Houdek, Zedník, Chalupa, Partl (C), Jůda (C), Škrdla, Pavelec
Náhradníci: nikdo
Trenér: Lubomír Klimeš
Vedoucí týmu: Pavel Bártl

V prvním jarním kole nás čekalo mužstvo Velkého Meziříčí. Přestože soupeř patří do spodní poloviny tabulky, průběh utkání potvrdil, že v této soutěži nikdo neodevzdá body zadarmo.

Naše hra byla v prvním poločasu pomalá, bez pohybu a proto i s minimem šancí. Za zmínku stojí jen průnik Mlčouška v 10. minutě, jehož střelu na zadní tyč brankář hostí kryl. Dvakrát se za obranu hostů dostal Gansukh, ale ani jednou svoji akci nedokázal dotáhnout do gólového zakončení. Jediná šance hostů v prvním poločase se zrodila ve 30. minutě po našem rohovém kopu, který brankář hostí chytil, rychle rozehrál a po následném brejku vystřelil z velmi dobré pozice hostující Partl mimo naši branku.

Před koncem poločasu se po krásné přihrávce Součka dostal do vyložené šance Formánek, jeho střela z 9 metrů však skončila jen na tyči soupeřovy branky.

Ve druhém poločase jsme přidali na pohybu a nasazení a začali jsme se více dostávat do gólových šancí. Ve 43. minutě pronikl po pravém křídle Gansukh, přihrál Prudilovi, který se ve vápně obtočil kolem bránícího hráče a křížnou střelou nedal brankáři šanci - 1:0.

V 51. minutě vyskočil na roh Šmerdy Souček a hlavičkou přes celou branku korunoval svůj velmi dobrý výkon v zápase - 2:0.

Pak se ke slovu dostali i hosté, když se v našem pokutovém území uvolnil Zedník, jeho střela z 13 metrů však těšně minula naši pravou tyč. Poté se dostal do šance Gansukh, který přešel v pokutovém území přes obránce soupeře a i když byl faulován, vystřelil. Míč se po jeho střele odrazil od tyče zhruba na úroveň pokutového kopu, odkud jsme ho však nedokázali dorazit do prázdné branky.

V 63. minutě zatáhl po levé straně míč Pernica, krásným centrem našel rozběhnutého Mlčouška, který hlavičkou do protipohybu brankáře zvýšil naše vedení na 3:0. Poté měli znovu šanci hosté - po chybě ve středu naší obrany postupoval hostující hráč na naši branku, Veselý však včasným vyběhnutím dokázal situaci zachránit. V 75. minutě pak Gansukh obral o míč váhavě rozehrávajícího brankáře hostů, jeho střelu ještě brankář za pomocí dobíhajícího obránce srazili, pro Prudila už ale nebyl problém míč doklepnout do odkryté branky - 4:0.

Poslední gól jsme vstřelili po možná nejhezčí akci celého zápasu, když Prudil efektní patičkou u autové čáry na polovině hřiště posunul téměř ztracený míč Kouřilovi, ten po krátkém vedení vyslal kolmicí vpřed Reka, který předložil míč za obranu rozběhnutému Pernicovi a ten střelou mezi nohy vybíhajícího brankáře završil skóre utkání - 5:0.