1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

22. kolo , 16. května 2010, FK Blansko B - SK Jedovnice

FK Blansko B

4:3

SK Jedovnice

Poločas: 1:3
Branky: Pernica 2, Nečas, Hanskut - Pokorný 2, Janda
Diváků: 53

Sestavy

Trubák - Hanskut, Němec, Janíček T., Rybář J. - Antal (63. Stupka), Nečas, Jelínek (C), Beneš - Matuška (87. Navrkal), Pernica
Trenér: Tomáš Šenk
Asistent: Tomáš Vach
Vedoucí mužstva: Petr Ševčík

není

Do zápasu vstoupili aktivněji Jedovnice. Nejprve neproměnily velkou šanci ze hry a poté neuspěly ani z pokutového kopu, který skončil na levé tyči blanenské branky. Vedoucí branku tak vstřelili Blanenští. Po spolupráci s Benešem se k míči dostal Nečas, jehož přízemní tečovaná střela zapadla za Suchého. Hostům se do poločasu podařilo dokonale skóre otočit. Dvakrát se prosadil Pokorný a jednou Janda, oba hráči v minulosti oblékali blanenský dres. Za stavu 1:1 litovali domácí neproměněných šancí Pernici a Antala. V prvním případě si domácí útočník chytře položil hostujícího brankáře, bohužel se mu jej v rozhodující chvíli nepodařilo přehodit. Antalovi zase střela nesedla podle představ. V poločase udělal domácí trenér Tomáš Šenk v kabině bouřku, což přineslo své ovoce.

Na 2:3 snížil po vyražené střele Nečase těsně u brankové čáry Hanskut. Obrat pak zdárně dovršil útočník Pernica. Nejprve si nádherně naskočil na centr Janíčka a hlavou poslal míč k pravé tyči - 3:3. Rozhodující branka pak padla po akci Beneše. Jeho střelu stihl Suchý vyrazit ve vápně k číhajícímu Pernicovi, který poslal míč do branky - 4:3. Blanenský útočník mohl dokonce zaznamenat hattrick, po individuální akci jej tentokrát Suchý vychytal. Po zápase však mohl být i přesto Pernica spokojený. „Do utkání jsme nevstoupili moc dobře. Jedovnice dvakrát zahrozili a neproměnily ani penaltu. Nám se podařilo vstřelit vedoucí branku. Bohužel Jedovnice rychle odpověděly a do poločasu se ujaly vedení 3:1. O přestávce bylo v kabině hodně dusno, kdy hlavní slovo měl Šeny (Tomáš Šenk), který nám vyčítal chyby v obraně a také slabou koncovku. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že můžeme pouze získat. Ukázala se dobrá morálka celého týmu. Jsem rád, že jsme dokázali nepříznivý vývoj utkání otočit. Osobně mě mrzí moje dvě neproměněné šance,“ dodal po zápase Marek Pernica, pro něhož dvě dnešní trefy znamenaly vylepšení gólové bilance na 15 branek.

Po závěrečném hvizdu se mohli Blanenští radovat ze 16. výhry v sezóně a v příštím kole již mohou slavit postup do 1. B třídy.