1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

21. kolo , 14. května 2011, FK Blansko B - TJ Sokol Bohdalice

FK Blansko B

1:1

TJ Sokol Bohdalice

Poločas: 1:0
Branky: 38. D. Juránek - 64. Tilšer

Prvním poločas vyzněl jednoznačně ve prospěch Blanenských. Ti si vytvořili územní převahu, z níž pramenilo několik šancí. Ve 14. min. se do úniku dostal Nečas, s jeho zakončením si brankář Drbal poradil. Ten se zaskvěl také o tři minuty později, když si Kuda narazil s Pernicou a dostal se až před hostujícího strážce svatyně, ten však svůj tým podržel.

Vyvrcholením tlaku Blanska pak byla akce kapitána Pernici ve 22. min., který střelou z bezprostřední blízkosti orazítkoval levou tyč hostující branky. Blanenští se zasloužené branky dočkali ve 38. minutě. Antal vystihl rozehrávku hostujících obránců, posunul míč Matuškovu, ten se s míčem dostal před vápno, posunul jej doleva, kam naběhl David Juránek a umístěnou střelou k levé tyči rozvlnil síť - 1:0.

Ve druhém poločase se probudily Bohdalice a hrál se oboustranně pohledný fotbal. Ve 47. min. vypálil z 23 metrů Vašák, Drbal míč s námahou pokryl. Velkou šanci k pojištění vedení si Blansko vypracovalo v 52. min., kdy Matuška pronikl do vápna, po vyražené střele míč doputoval k Nečasovi, ten ho dal pod sebe a Pernica nastřelil břevno odkryté branky. Tato šance mrzela dvojnásob v 64. min., když postup na blanenskou branku zakončil Tilšer lobem, na který si Trubák sáhl, ale míč i tak doputoval za čáru - 1:1.

Hostující trenér poté poslal na hřiště Pacejku, který mohl skóre vzápětí otočit, Trubák však předvedl skvělý zákrok a tuto šanci zmařil. Blanenský brankář vyzrál v 77. min. i na zakončujícího Kummera, kterému předložil míč do ideální pozice Pánek. S blížícím se koncem drama vrcholilo. V 87. min. předvedl hezkou akci Matuška, který po zasekávačce vypálil levačkou, tečovaná střela skončila rohovým kopem. Remízu 1:1 pak v 90. min. zachránil výtečný Trubák, který si poradil s další 100% šancí, když se do zakončení dostal Kolečkář.

Blanenští tak po vítězství nad vedoucím Tišnovem v domácím prostředí opět dokázali, že pokud se na zápas sejdou v dostatečném počtu, dokáží být silným soupeřem pro kterýkoliv tým ze své soutěže.