1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

22. kolo , 21. května 2011, FC Svratka Brno - FK Blansko

FC Svratka Brno

1:1

FK Blansko

Poločas: 0:1
Branka: Martin ŠEVČÍK

Oba dorosty odehrály v Komíně na hřišti Svratky Brno velice podobné zápasy, s výrazně odlišným konečným výsledkem.

Zatímco starší dorost svoji herní a územní převahu po poločasovém vedení v poměru 0:2, dokázal ve druhé polovině zápasu s přehledem navýšit na konečných 0:5, tak mladší dorost svoje poločasové hubené jednogólové vedení nejen že nenavýšil, ale nakonec se musel spokojit s pouhým jedním bodem za konečnou remízu 1:1.

Do utkání poslal nový trenér Majer sice ustálenou základní sestavu, změnil však herní systém, na který byli hráči zvyklí (4-4-2) a do utkání jsme nastoupili zdánlivě s ofenzívnějším systémem (3-1-3-3). Na malém, úzkém, hřišti v Komíně však tři útočníci ještě víc zahustili prostor před pokutovým územím domácích, takže byl problém se prosadit jak kombinačně, tak střelecky, navíc tak byl oslaben střed zálohy, kde osamocenému Dominikovi chyběl spoluhráč, což vynikalo hlavně v okamžicích, kdy se do zálohy z útoku zatáhl Marek Trávníček a tehdy jsme dokázali středem kombinovat. Naše územní převaha a z ní plynoucí zahuštěný prostor paradoxně nejvíc uškodila našemu nejlepšímu střelci Martinu Ševčíkovi, který se téměř nedostal ke své největší přednosti, kterou jsou jeho individuální průniky.

Když se pak ve druhém poločasu domácí dokázali prosadit po standardní situaci po našem "zbytečném" faulu při jejich jednom ojedinělém brejku, zrodila se konečná remíza i přesto, že jsme posledních dvacet minut bušili do domácí obrany, jako "hluchý do vrat".

Protože ale náš největší konkurent, Znojmo "B", doma také pouze remizoval, tak se v tabulce vlastně nic nezměnilo a dnešní výkon a výsledek bude potřeba odčinit příští týden proti Moravskému Krumlovu, protože v posledních třech kolech nás čekají soupeři velmi silní - Kuřim, Břeclav "B" a Bystrc.