1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

24. kolo , 4. června 2011, FC Kuřim - FK Blansko

FC Kuřim

1:10

FK Blansko

Poločas: 0:6
Branky: Ševčík 5, Skoupý 2, Horáček 2, Buchta

Po rekordním vítězství v minulém kole na domácím hřišti jsme zavítali k našemu nejbližšímu soupeři, do Kuřimi, která v jarní části byla doposud čtvrtým nejúspěšnějším týmem a čekali jsme proto vyrovnaný souboj s kvalitním soupeřem.

Celé utkání se odehrálo v téměř tropických podmínkách, co ale bylo mnohem důležitější, že se celé utkání odehrálo jednoznačně pod taktovkou našeho týmu. Od 6. min., kdy ideálně vysunul do gólové příležitosti Aleš Vágner Michala SKOUPÉHO a ten s přehledem otevřel skóre - 0:1, nebylo o vítězi pochyb. Na 0:2 zvyšoval znovu Michal SKOUPÝ, když mu v 15.min. ideálně předložil míč Dominik Michalík.

V 17. min. to už bylo 0:3, když Filip Němec dlouhým výkopem za obranu domácích nabídl možnost skórovat Martinu ŠEVČÍKOVI, který stejně jako předtím Michal nezaváhal a s jistotou skóroval. BYL TO NÁŠ STÝ GÓL V SEZÓNĚ ! A dá se říct, že domácí rezignovali. Ve 20. min. předvedla dvojice Skoupý s Michalíkem parádní kombinaci, zakončenou přesnou Michalovou přihrávkou z brankové čáry Honzovi HORÁČKOVI, kterému ve skórování zabránil domácí hráč pouze tím, že míč vypíchnul do sítě sám - 0:4. Gól rozhodčí připsal Honzovi!

Aby Honza HORÁČEK nenechal nikoho na pochybách, tak ve 36. min. napadal domácího obránce tak důsledně, až mu míč odebral a mazácky dal svůj druhý gól - 0:5. Skóre poločasu uzavřel svým druhým gólem po individuální akci Martin ŠEVČÍK - 0:6.

Do druhého poločasu Michala SKOUPÉHO, který dopoledne odehrál celý zápas za starší žáky, nahradil Radim Šafařík a postavil se na svoje tradiční místo na pravém kraji zálohy a Robin Buchta se vysunul do útoku. A škodil domácím stejně, jako v první půli Michal. Hned ve 41. min. utekl po pravé straně a předložil přesnou přihrávku na malé vápno, takže Martin ŠEVČÍK završil svůj hattrick - 0:7.

Masakr domácích jsme přerušili ve 43. min., kdy jsme nechali domácího hráče vystřelit asi ze 20 metrů a jeho parádní střela vymetla pavučinu v šibenici Filipovy branky - 1:7. Musel jsem zatleskat! I tak bylo utkání rozhodnuto a trenér Majer provedl dvojí střídání - v 51. min. místo Martina Šebely, který si do té doby bez problémů poradil s domácím nejlepším střelcem Skoumalem, naskočil do hry Radim Bláha a v 55. min. Milana Brichtu, který si začal stěžovat na bolesti břicha, nahradil Jakub Dvořáček.

Asi tak do 70. min. pak hra patrně vlivem horka celkem upadala, ale v poslední desetiminutovce kluci znovu zabrali a výsledkem byly další góly. Nejprve v 73. min. Martin ŠEVČÍK zvýšil na 1:8, pak v 76. min. Ondra Cupák nádherným pasem poslal do šance Robina BUCHTU a bylo zvýšeno na - 1:9 a nakonec v 77. min. Dominik Michalík poslal přesný míč Robinovi a z jeho ideální přihrávky uzavřel účet zápasu popáté Martin ŠEVČÍK - 1:10.

Jednoznačné vítězství po výborném výkonu. Výkon v první polovině byl opravdu excelentní, o tom nakonec svědčí poločasové skóre, mě ale mnohem víc potěšil výkon ve druhé půli a hlavně v závěru zápasu. Utkání bylo rozhodnuto, ale kluci se nespokojili s tím, že to nějak v tom vedru dohrajeme, ale jezdili až do konce a byla vidět chuť hrát a dávat další góly. Z mé strany velká spokojenost a věřím, že něco podobného uvidí ti fandové blanenského dorostu, kteří se přijdou podívat příští sobotu, v utkání s dorostem Břeclavi.