1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

21. kolo , 13. května 2012, Sokol Doubravice - FK Blansko B

Sokol Doubravice

2:6

FK Blansko B

Branky: Paděra 2, Pernica 2, Freiwald, Nečas

Do 25.minuty se oba soupeři víceméně oťukávali, ze strany některých domácích hráčů bylo oťukávání lehce důraznější, takže i rozhodčí, který po celý zápas oboustranně pouštěl i některé tvrdší souboje, musel použít žlutou kartu (hráč č.5). V té 25.minutě jsme zahrávali rohový kop zprava, na centrovaný míč z kopačky Pokorného si na bližší tyč naběhl bez zájmu domácích hráčů Marek PERNICA a s jistotou hlavou poslal míč do domácí sítě - 0:1.

Hned po rozehrání míče byl úspěšný při napadání Freiwald a byl znovu nekompromisně zezadu zkosen hráčem č.5. Evidentní faul na druhou žlutou kartu. Hlavní rozhodčí si byl dobře vědom, že by tohoto hráče musel vyloučit, takže situaci vyřešil pouze vztyčeným ukazovákem. Tytyty, už to nedělej!!! Z následného volného přímého kopu Pokorný jen těsně minul šibenici domácí branky.

Domácí se moc nepokoušeli o fotbal a předváděli to, co je pro jejich hru typické. Nakopávané míče za obranu pro rychlé útočníky. Po půlhodině hry byli s touto taktikou dvakrát úspěšní. Nejprve ve 33.minutě posoudil hlavní rozhodčí srážku našeho křižujícího stopera s útočníkem domácích před hranicí pokutového území jako faul. Z nařízeného volného přímého kopu přišel centr do brankového území, kde u bližší tyče nikým neatakovaný hráč domácích hlavou vyrovnal - 1:1. Ve 35.minutě přišel rychlý průnik přes naši levou stranu zakončený tvrdou přízemní křížnou střelou a rázem domácí vedli - 2:1.

Snahu našich hráčů o vyrovnání brzdily jednak vlastní nepřesnosti, ale také občas výroky hlavního rozhodčího, zejména pak ten ze 40.minuty, kdy po dalším "žlutém" faulu zezadu na Freiwalda následoval pouze volný přímý kop bez karetního ocenění, ze kterého opět Pokorný poslal přesný centr na hlavu Pernicovi, jehož hlavičku poslala vedle branky nastřelená ruka domácího obránce. Nejenže to nebyla penalta, ta ruka rozhodně u těla nebyla, ale dokonce ani roh. Gól nepadl ani ve 41.minutě, kdy si domácí obránce, tentokrát nohou, srazil centrovaný míč na tyč a spoluhráči dokázali míč poskakující v brankovém území odkopnout. Do kabin tak odcházeli spokojenější domácí.

Obraz hry se ve druhém poločasu nezměnil, Blansko se snažilo hrát kombinační fotbal, domácí nakopávali míče a dokonce mohli svoje vedení navýšit. V 53.minutě jsme zahrávali rohový kop takovým způsobem, že následoval brejk samotného domácího útočníka na Švancaru, který tuto stoprocetní příležitost dokázal zlikvidovat. Poslední půlhodina zápasu ale pak už patřila jednoznačně hostujícímu celku. Vyrovnat mohl už v 59.minutě velmi ofenzivně hrající pravý obránce Pavel Paděra, který se po individuální akci Vašáka dostal k zakončení, jeho přízemní střela skončila pouze na tyči. V 61.minutě už byl PADĚRA úspěšný a střelou z 18 metrů trefil levou šibenici domácí branky a bylo vyrovnáno - 2:2. Naši hráči se tlačili do útoku, už v 62.minutě vyrážel na roh tvrdou Vašákovu střelu domácí brankář, ale domácí měli ještě síly na rychlé brejky. Takže se opakovala situace z 53.minuty, po našem rohu rychlý brejk domácích, naštěstí zakončený jen střelou nad Švancarovu branku.

Postupně domácím začaly docházet síly, a to až tak, že někdy nestačili ani naše hráče faulovat a bylo jen otázkou, zda se nám podaří vstřelit vítěznou branku. V 69.minutě se to ještě po parádní akci dvojice Paděra Freiwald, po jejich dvojité narážečce, minula Paděrova střela jen těsně domácí branku.

Gól padl v 74.minutě, kdy domácí obrana odvrátila rohový kop pouze před pokutové území a Honza NEČAS skákavou střelou k tyči prostřelil vše, co před mín překáželo, a rázem jsme vedli - 2:3.

V 76.minutě u levé postranní čáry obcházel Freiwald domácího obránce, který mu evidentně nestačil, ale aby jej stačil alespoň faulovat, tak si Tibora rukou přidržel zezadu za dres, takže ta "kosa" zezadu Freiwaldovy nohy zasáhla. Ani toto však nebyl faul na žlutou kartu!!! Následný volný přímý kop rozehráli Pokorný s Nečasem nakrátko a Nečas pak poslal přesný centr za obranu na hlavu nabíhajícího Pernici. Míč z Markovy hlavy skončil na tyči a pro dobíhajícího FREIWALDA už bylo snadné poslal jej do sítě - 2:4.

Za tohoto stavu trenér Sedláček poslal do hry oba připravené náhradníky, takže na krajích zálohy nahradil v 79.minutě Klügla Juránek a v 82.minutě Vašáka Antal.

Konec zápasu se dohrával na polovině domácích a zejména při standarních situacích, kdy se do útoku vysouval z obrany Pernica, to pro domácí hrozilo gólem. V 87.minutě nastřelil Marek Pernica tyčku domácí branky a za minutu nato, v 88.minutě zahrával od střídaček téměř z poloviny hřiště volný přímý kop Pavel PADĚRA a jeho centrovaný míč k překvapení všech, i jeho samotného, zapadl pod břevno domácí branky a bylo to - 2:5. Konečný výsledek pak v 90.minutě stanovil Marek PERNICA, který si naběhl na nastřelený přízemní centr od pravé postranní čáry a s jistotou skóroval - 2:6.