1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

14. kolo , 1. května 2012, AFC Humpolec - FK Blansko

AFC Humpolec

1:4

FK Blansko

Poločas: 1:4
Branky: Zamrzla - Šafařík 3, Skoupý
ČK: 65. Michalík (Blansko)

Sestavy

Jícha - Michut (41. Havel), Alt, Vávra, Krejčí - Honzl, Neuber (60. Filínský), Zamrzla, Podoba - Rokos, Konrád (41. Filipský)

Šmerda - Šebela (65. Vymazal), Brichta, Blažek ml., Bláha (52. Semchuk) - Šafařík, Michalík, Zouhar, Keprt - Skoupý (66. Staněk), Gracias
Trenér: Petr Stupka

Po prvním vítězném utkání doma proti Veselí nás čekal opět soupeř z dolních pater tabulky mužstvo Humpolce. V pěkném areálu, kde je již samozřejmostí umělý trávník, jsme si zahráli na krásném živém pažitu. To nám celkem prospělo a na některé kombinace po zemi se dalo pěkně dívat.

Od začátku jsme měli mírnou územní převahu kterou jsme využili v 11. min. brankou Skoupého po pěkném uvolnění Michalíka. Bohužel staticky zahraný ofsajd nás ve 26. min. připravil o vedení. Je potěšitelné, že se "zbráboral" Šafařík a do poločasu po pěkných kolmých přihrávkách od Skoupého a Michalíka zvýšil naše vedení ve 26. min. ,32. min. a 40. min. vedení na 4:1.

Po přestávce pokračovala naše mírná převaha, i po náročném programu neděle - úterý jsme stačili fyzicky, a podařilo se nám napodobit A mužstvo a i po zbytečném vyloučení Michalíka z 65. min. dovedli utkání do vítězného konce. I když šance byly na obou stranách, ale ty naše byly obrovské, když střídající hráči Semčuk, Vymazal i Staněk byli několikrát sami před samotným brankářem nezřídka i ve dvou.

Dle mého soudu byl kaňkou jen výkon rozhodčího, který narušoval takřka přátelskou atmosféru, kterou kolem šířili domácí funkcionáři a zcela zbytečně rozdával žluté karty jak v mariáši. První žlutou dostal Michalík po několika kopancích soupeře a konečném judistickém zákroku domácího hráče v 30. minutě. Ve 33. min. žlutá pro Zouhara za reklamaci ofsajdu - konkrétně vyřkl slovo ofsajd, ve 40. min. Brichta jako kapitán poukazující na dva fauly domácího hráče po sobě a naše dva ležící hráče najednou. A na závěr slavná červená, když Michalík bojoval s hráčem domácích a rozhodčí odpískal faul, aniž by kdykoliv upadl a volal po faulu. Ale benevolentně přehlížel neustálé nadávky do volů na jeho osobu od jednoho domácího hráče. Je škoda, že si rozhodčí léčí mindrák na hráčích mladšího dorostu kde nemůže nic ovlivnit jen, otrávit hráče. Děkujeme pane Ryšánek.

Z webových stránek soupeře:

O výsledku rozhodl první poločas

FK Humpolec - FK APOS Blansko 1:4 (1:4)

Všech pět gólů tohoto utkání padlo v jeho prvním poločase...za domácí se opět prosadil pacovský J. Zamrzla...

Domácí trenér ml. dorostu P. Maršík využil toho, že za starší dorost odchytal utkání Brávek a proto postavil do branky "jihlavského" mladého gólmana Jíchu. Druhý brankář ml. dorostu Michut se tentokrát trochu nezvykle postavil do obrany, ale přeci jenom brankářský post je mu více po chuti. V 15. min. využili hosté chyby v domácí defenzivě k vedoucímu gólu. Ve 25. min. využil pěkné kolmé přihrávky od Neubera kapitán týmu Zamrzla a po jeho kličce brankáři bylo vyrovnáno. Soupeřem to ale vůbec neotřáslo a do poločasu přidal další 3 branky velice podobné té první.

Ve 2. pol. se střídaly gólové šance na obou stranách, ale skóre se už neměnilo. U domácích opět zahrál prim J. Zamrzla a v 2. pol. se líbil i střídající st. žák L. Havel. Mladší dorost za obrovského horka raději nevyužili služeb Palána a Jančíka, kteří měli v nohách dost herních minut za starší dorost. Naopak se mohli v utkání ukázat st.žáci Konrád, Filínský a Havel. Tým odehrál slušné utkání, ale soupeř si počínal v zakončení přeci jenom důrazněji a hlavně přesněji.

(foto z utkání budou na facebook FK Humpolec) ČK 0:1

Autor: Radka Vazačová