1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

10. kolo , 14. října 2012, FK Blansko B - FC Svratka Brno

FK Blansko B

2:1

FC Svratka Brno

Poločas: 0:1
Branky: Zouhar, Freiwald - Pelikán
ŽK: ? - Navrátil, Kantar, Kratochvíl

Sestavy

Šmerda - Zavoral (30. Jarůšek), Pernica, Paděra, Rajtšlégr (60. Beneš) - Klimeš - Sedláček, Zouhar, Nečas (C), Antal (70. Rek) - Freiwald
Trenér: Radek Sedláček

Tomaszewský - Hrouzek (C), Navrátil (Kantar), Niku, Modlitba - Koutník, Pernica, Robin Losenický (P. Svoboda), Roman Losenický, Kratochvíl - Pelikán
Náhradníci: Kantar, Svoboda, Hladík
Trenér: Robin Křivánek

Do utkání se Svratkou Brno vstoupili domácí v pozměněné sestavě a zároveň doplněni o několik hráčů z A týmu, který svoje mistrovské utkání odehrál v sobotu na půdě Podivína.

Již od začátku bylo na patrné, že Svratka přijela spíše bránit, první půle se odehrála z větší části na jejich polovině. Už v 8. minutě vystihnul nepřesnou přihrávku před pokutovým územím Nečas, jeho střelu gólman pokryl. Stejný hráč ve 13. minutě prošel přes obrannou čtveřici, ale ani tentokrát nedokázal výrazněji ohrozit branku Tomaszewského.

O několik okamžiků později zahrával přímý kop Zouhar, na přesný centr si naskočil Pernica a míč mířící do branky v poslední možné chvíli vyhlavičkoval jeden z obránců. Ve 27. minutě vyzkoušel pozornost hostujícího gólmana Freiwald, jeho skrytou ránu Tomaszewský s námahou vyrazil na roh.

A když se neujalo ani další sólo agilního Nečase z 32. minuty, zahrozili poprvé v poločase svratečtí. Po našem nedůrazu ve středu hřiště vyslali hosté do samostatného úniku Pelikána, který přesnou střelou po zemi ke vzdálenější tyči rozvlnil síť - 0:1.

Do konce první půle měli domácí ještě několik slibných příležitostí ke vstřelení branky, ale gólová impotence i nadále trvala.

Stejně jako první, tak i druhou půli začali lépe svěřenci trenéra Sedláčka. Měli územní převahu, místy kvalitní mezihru, jen finální fázi v posledních zápasech nedokáží řešit tak, jako v úvodu sezony. V 55. minutě zahrával rohový kop Zouhar, Pernica svou hlavičku nasměroval nad branku.

Hosté se do výraznějších šancí takřka nedostali, Šmerdovu branku ohrožovali pouze ze standardních situací. Běžela 74. minuta, kdy se k individuálnímu sólu nadechl Zouhar, obhodil si dva protihráče a napřáhl ze 30 metrů. Jeho nechytatelná pumelice téměř protrhla síť - 1:1.

To byl zlomový moment utkání. Za několik minut později mohl zvrátit utkání ve prospěch domácích střídající Beneš, ale pro ofsajdovou pozici nemohla být jeho branka uznána.

Konečný stav utkání stanovil na 2:1 Freiwald, když po centru z pravé strany byl na malém vápně zcela osamocen a bez problémů zasunul míč za brankovou čáru.

Po dvou domácích porážkách s Bohdalicemi a Černou Horou blanenské B mužstvo opět naplno bodovalo a připsalo si zcela zaslouženě tři body.