1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
R o s i c e / B l a n s k o - Mladší přípravka FK Blansko se v sobotu zúčastnila turnaje Rosicích u Brna, který pod názvem Respect Cup 2013 pořádala brněnská Sparta. Svěřenci Leoše Farníka na něm obsadili výborné 2. místo.
Pozvaných 14 týmů zaručovalo pěkné fotbalové zážitky, což se nakonec potvrdilo. Přes ranní déšť se počasí umoudřilo a bylo ideální, fotbalové.

V prvním utkání nás čekaly Rosice, které jsme jednoznačně přehráli a zvítězili 7:0. Dalším soupeřem byl výběr kluků MěFS Brno, který byl daleko zdatnější. I přes některé neproměněné šance, které nás mohly mrzet, jsme vyhráli brankou Tomáše Farníka 1:0.

Následoval smolný zápas s Vojkovicemi, kde jsme vedení 1:0 trestuhodně ztratili v poslední minutě zápasu a nakonec prohráli 1:2. Tato facka kluky zdravě nakopla, což potvrdili v následujících utkáních se soupeři Nordic Brno (5:0) a Moravskou Slavií (6:1).

Posledním protivníkem a dosud neporaženým soupeřem byla Sparta Brno B. Povedl se nám vstup do zápasu, když jsme během pěti minut vedli 4:1. Konečné vítězství 6:3 jsme si zajistili prvenství ve skupině.

Ve finále turnaje jsme narazili na Spartu Brno A, kterou jsme již přehrát nedokázali a po bojovném výkonu jí podlehli 1:3.

Všem klukům ale patří obrovské poděkování za předvedenou hru, krásné góly a nasazení, s jakým k jednotlivým utkáním přistupovali. Musím vyzdvihnout zejména výkony Davida Ryzího a Tomáše Farníka, kteří dostali individuální ceny. David Ryzí se stal členem All Star týmu jako nejlepší levý obránce. Tomáš Farník pak byl se 14 vstřelenými brankami nejlepším střelcem turnaje.

Výsledky:

FC Slovan Rosice - FK Blansko 0:7
branky: T. Farník 2, Ševčík 2, O. Farník, Ryzí, Dujka

MěFS Brno - FK Blansko 0:1
branka: T. Farník

FK Blansko - SK Vojkovice 1:2
branka: T. Farník

FK Blansko - FC Nordic Brno 5:0
branky: Ryzí 2, T. Farník 2, Dujka

FK Blansko - SK Moravská Slavia Brno 6:1
branky: T. Farník 6

FK Blansko - FC Sparta Brno B 6:3
branky: Ryzí 2, T. Farník 2, O. Farník, Dujka

Finále:
FC Sparta Brno A - FK Blansko 3:1
branka: Ryzí

Sestava FK Blansko: Matěj Rybář, Ondřej Farník, David Ryzí, Tomáš Farník, František Dujka, Martin Pokorný, Patrik Ševčík
Trenér: Leoš Farník

Velká gratulace klukům a poděkování rodičům, kteří cestovali na vlastní náklady.

Leoš Farník