1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - V posledních utkáních je k neudržení. Ofenzivní záložník Martin Pokorný, který na jaře nastupuje na postu středního útočníka, korunoval svoji vynikající formu z posledních utkání unikátním počinem. S Rajhradem čtyřikrát zapsal mezi střelce a dvakrát trefil břevno.
Jak hodnotíš vaši jednoznačnou výhru nad Rajhradem?

Je to super. Věděli jsme, že to bude težky zápas, protože Rajhrad měl za sebou několik dobrých utkání. Jsme rádi, že jsme to zvládli tak dobře. Určite nám pomohl první vstřelený gól, vždycky se nám pak hraje mnohem lépe. Potom už jsme soupeře k ničemu vážnějšímu nepustili a navíc jsme přidali i další góly.

Ovlivnilo podle tebe nějak rozpoložení týmu nucená přestávky vinou bouřky?

Podle mě to výkon našeho týmu neovlivnilo, chtěli jsme utkání za každou cenu odehrát a vyhrát, narozdíl od soupeře, který hrát nechtěl.

Co říct k tvému počinu, dal jsi čtyři branky. Je to poprvé v kariéře, nebo už se ti něco podobného někdy podařilo?

Dal jsem vždy maximálně tři branky a to v nižších soutěžích. Teď jsem dal čtyři branky za A tým, takže jsem naprosto štastný. Velkou zásluhu na tom mají spoluhráči, kteří mi posílali nádherné přihrávky, ať už to byl Honza Trtílek, Tomáš Zouhar nebo Petr Gromský.

Navíc si ještě dvakrát trefil břevno, takže těch branek mohlo být ještě víc...

To bych už asi chtěl moc, i když je pravda, že ta hlavička tam spadnout mohla.

Jsi technický hráč, terén byl hodně nasáklý vodou. Přesto se zdálo, že ti to příliš nevadilo.

Terén mi zase tak nevadil, byl jsem natěšený na poslední domácí zápas v sezóně a chtěl si ho užít, což se mi myslím celkem povedlo (smích).

Byl to tvůj nejlepší zápas za A tým FK Blansko?

Určite a to mě celou dobu strašně bolelo břicho, proto jsem také musel předčasně střídat.

S devíti brankami jsi nyní druhý nejlepší střelec týmu. Věříš, že ještě ohrozíš pozici Honzy Trtílka, který dal prozatím 15 branek?

Myslím si, že Honza může být klidný, ale doufám, že ještě nejakou branku do konce sezóny přidám a pořádně s klukama oslavíme postup do divize.

Pro letošní sezónu máte v domácím prostředí dohráno. Z 15 utkání máte bilanci 12-2-1, skóre 37:9. Co na to říkáš?

Je to super, doma se musí vyhrávat a to se nám dařilo. Že jsme dostali jen devět gólů je výsledek práce celého týmu ale vyzvedl bych brankaře, kteří nás hodně podrželi a také zkušeného Pepu Mašku, který diriguje celou obranu.

Sezónu zakončíte třemi venkovními zápasy. Věříš, že vedoucí pozici uhájíte?

Bude to stoprocentně náročný závěr, ale pevně věřím, že sezónu dotáhneme do vytouženého cíle.