1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
V y š k o v / B l a n s k o - Pikantní utkání odehrál v rámci jarní divizní premiéry Petr Čoupek. Ještě na podzim oblékal zkušený obránce dres lídra tabulky z Vyškova, v sobotu si jako nová posila Blanska navlékl modrý a válčil na opačné straně barikády.
„Do utkání jsme vstoupili dobře, působili jsme kompaktně. Vzadu jsme toho soupeři až dvě vyjímky příliš nedovolili. Naopak jsme šli třikrát sami na brankáře, ale vytěžili jsme z toho pouze jeden gól, což bylo málo. Bohužel vstup do druhé půlky nám vůbec nevyšel, i když jsme se na to v kabině upozorňovali. Byla tam rychlá akce na naší pravé straně a smolně padl vlastní gól. To je vůbec nejhorší vstup do poločasu, jaký si může tým představit. Potom už Vyškov vycítil šanci, začal nás presovat, z čehož si vytvářel šance. Podržel nás David Juran. Druhá branka byla hodně laciná, protože jsme nepokryli domácího obránce, který hlavičkoval úplně sám. Hlavní problém vidím v tom, že nám chyběl důraz v osobních soubojích,“ pojmenoval příčinu obratu po změně stran zkušený obránce.

Ten se ve Vyškově dočkal vřelého uvítání a do utkání tak nastupoval se zvýšenou motivací. „Na zápas jsem se těšil. Strávil jsem tu skvělého jeden a půl roku, lidi okolo fotbalu se tu ke mně chovali perfektně. Určitě se sem budu rád vracet, ale dnes jsem jim chtěl sebrat nějaký bod, což se bohužel nepodařilo, neskrýval zklamání Petr Čoupek.

Důležité utkání bude pro Blansko hned v sobotu domácí duel se Starou Říší. „Věřím, že před domácí diváky zabereme, podaří se nám proměnit více šancí a vzadu udržíme nulu,“ zakončil blanenský obránce.