1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Třetí vítězství v řadě si v sobotu připsali fotbalisté FK Blansko. Duel týmů, které do vzájemného souboje nasbírali shodně 24 bodů, rozhodla poslední desetiminutovka. O hodnocení utkání s Hodonínem jsme požádali trenéra Jiřího Hajského.
Blansko se dostalo do vedení po rohovém kopu Petra Čoupka a brance Davida Müllera v poslední minutě první půle. Hosté vyrovnali zásluhou Pospiše v 79. minutě a nadechovali se k náporu. Ten však domácí rázně utnuly. „Chtěli jsme si počkat na brejkové situace a pojistit vedení. Bohužel přišla zbytečná chyba na naší útočné polovině, čehož soupeř využil k přečíslení a srovnání skóre. Zaplaťpánbůh jsme hráli až do konce a podařilo se nám vstřelit tři branky. Získali jsme hodně důležité tři body, které nás přiblížili k záchraně. K její jistotě nám chybí podle mého uhrát ještě šest bodů,“ zůstává i přes vítězství obezřetný Jiří Hajský.

Podobně jako v předchozích dvou utkáních Blanenští herně nezářili, ale byli velmi efektivní v koncovce. „Herně se nám příliš nedaří, ale sbíráme body. Horší by bylo, kdyby byla hra kvalitní a nepřicházely body. Ani s Hodonínem jsem s herní stránkou spokojený nebyl, naše efektivita proměňování šancí to však vyvažuje,“ hodnotil počínání svých svěřenců trenér Hajský.

Pro sobotní duel se musel zkušený lodivod obejít bez kapitána Nečase, který se zranil v posledním venkovním utkání v Bystřici nad Pernštejnem. Kapitánskou pásku po něm převzal zkušený Petr Čoupek. „S absencí Jana Nečase jsme se vypořádali dobře, i když jeho ofenzivní schopnosti nám v určitých fázích chyběly. Na postu defenzivního záložníka splnil svoji roli na sto procent Jakub Šplíchal,“ byl spokojen blanenský trenér.