1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Teprve podruhé v sezóně se dostal do základní sestavy a užil si spolu s celým týmem vítěznou tečku za vydařenou divizní sezónou. Obránce Aleš Vágner dokázal, že současná mládežnická líheň v našem klubu plodí každoročně talentované hráče.
Proti Líšni jsi se dostal poprvé na jaře do základní sestavy. Jaké jsi měl pocity před utkáním?

Určitě pozitivní. Trenér Hajský mi na předzápasovém tréninku v pátek řekl, že nastoupím od začátku. Určitě mě to potěšilo, navíc se hrálo doma a byl to poslední zápas. Nervozita před zápasem byla, ale kluci mi to usnadňovali, jak to šlo, takže během zápasu jsem na nějaký stres ani nepomyslel.

Rozlučka se sezónou asi nemohla dopadnout lépe. Výhra 5:3, konečné páté místo...

To je pravda, asi nemohla. Padla spousta branek po krásných akcích, některé dobré příležitosti navíc zůstaly nevyužity, byl k vidění pohledný fotbal, diváci si jistě přišli na své. Konečné páté místo je skvělé. Cílem do jarních bojů bylo především zachránit se co možná nejdříve. To se povedlo ve 26. kole a kluci začali hrát uvolněněji. V posledních kolech se určitě zlepšila i kvalita naší hry. Páté místo je tečkou za touto výbornou sezonou.

Nastoupil jsi na pozici levého obránce. V dorostu jsi nejčastěji hrál středního obránce. Dá se říct, kde ti to více vyhovuje, nebo nemáš problém se přizpůsobit?

Dá se řici, že mi to problém nedělá. V béčku byl většinou problém s druhým stoperem, takže tam jsem hrával většinou já. V áčku mi pan Hajský dával šanci na postu levého obránce. Na stopera v divizi potřebuje hráč podle mého názoru mnohem více zkušeností, než jsem zatím stihl nasbírat.

Považuješ za výhodu, že v kádru působí spousta hráčů, s nimiž jsi působil v Blansku již v dorostu?

To rozhodně ano. Máme mladé mužstvo a hodně kluků znám už z mládežnických kategorií, kde jsme spolu hrávali a vytvořili výbornou partu. To jsme přenesli i do mužů, a tak byl přechod do této kategorie mnohem lehčí. Skvěle nás přijali i kluci, kteří toho mají odkopáno trošku víc než my mladší. Kabina táhla celý rok za jeden provaz.

Který zápasy v průběhu celé sezóny byly podle tebe nejvydařenější a na které by jsi nejraději zapomenul?

Vynikající zápas byl například hned v prvním kole s Rosicemi, které přijely do Blanska s vidinou lehce získatelných tří bodů, ale odjížděly se sklopenou hlavou. Další vydařené zápasy byly podle mě na jaře v Bystřici, kdy jsme otočili průběh zápasu. Dále následující zápas doma s Hodonínem a poslední zápas s Líšní. Velmi rád také vzpomínám na poslední podzimní zápas s Velkým Meziříčím doma, kdy jsme prohrávali už 0:2 a až v nastavení vyrovnávali na 2:2. Příliš se nám naopak nepovedly zápasy na Vrchovině a v Pelhřimově, smolné zápasy jsme odehráli i na podzim ve Staré Říší a v Líšní.

S jakým cílem půjdeš do příští sezóny?

V současné době si zatím žádný cíl do nadcházející sezóny nedávám. Právě skončila ta uplynulá a o té nadcházející jsem zatím příliš nepřemýšlel. Jeden ze svých hlavních fotbalových cílů jsem si však splnil v právě uplynulé sezoně, z čehož mám velkou radost.

Děkujeme za rozhovor.
Generální partner FK Blansko