1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
T a s o v i c e / B l a n s k o - Také na třetí pokus dokázali fotbalisté FK Blansko v nové sezóně bodovat. Ze hřiště Tasovic si svěřenci Ludevíta Grmely odvezli bod za remízu 1:1. Za průběhem náročného utkání se blanenský trenér ohlédl v našem rozhovoru.
Z Tasovic si odvážíte jeden bod. Jaké je hodnocení utkání z Vašeho pohledu?

Opět jsme prohrávali a museli dotahovat. Musíme naše hráče pochválit, že to v sobě zvládli a dokázali vyrovnat. Myslím si, že se hra střídavě přelévala na obě strany, takže z tohoto pohledu je konečná remíza zasloužená.

Na co konkrétně jste se připravovali? V Tasovicích je menší hřiště, ne až tak kvalitní terén a soupeř hrozil především po nakopnutých míčích…

Nechtěli jsme do utkání vstoupit tak, že bychom příliš útočili. Naším záměrem bylo hrát aktivní obranu a pokusit se využít chyb domácích v rozehrávce. Bohužel jsme tu chybu vyrobili na konci prvního poločasu my. Po změně stran jsme byli nuceni hrát hodně aktivně nahoře, což nakonec přineslo úspěch v podobě vyrovnání. Navíc jsme si vypracovali několik nadějných brejkových akcí.

Jako moc hráče utlumila inkasovaná branka, která padla doslova v poslední vteřině prvního poločasu?

Samozřejmě to nikomu příliš nepřidá. V kabině to bylo cítit, ale kluci to vzali za správný konec ve druhém poločase a zaslouženě vyrovnali.

Na post defenzivního záložníka jste nasadil Petra Šípa, který po odstoupení Jakuba Šplíchala dohrával na postu stopera. Jak hodnotíte tuto změnu v sestavě?

Já na postu defenzivního záložníka vidím Petra jako dobrého hráče. Díky své výšce vyhrával osobní souboje. Je vidět, že byl rok a půl v Bystrci a teď nějakým způsobem dohání spolupráci se spoluhráči, takže je to pro něho trošku složitější. Myslím si také, že zafungovala výměna Michala Zouhara, který střídal Honzu Nečase. Michal zahrál velmi dobře.

V útoku jste místo Jana Trtílka dal přednost Jakubu Krejčířovi, který se vám odvděčil přihrávkou na vyrovnávací gól…

Honza byl po posledním utkání s Bystřicí otřesen a neabsolvoval všechny tréninky, z tohoto důvodu jsem ho šetřil. Kuba Krejčíř na šanci trpělivě čekal a teď ji dostal. Je jiným typem hráčem než Trťa a svoji úlohu zvládl dobře. Škoda, že mu to tam v závěru nepadlo, mohlo to být pro něho ještě veselejší.

Ondřej Ullmann se prosadil i ve třetím divizním utkání v řadě. Co říkáte na jeho gólovou potenci?

Samozřejmě mě těší, že se mu takto daří a jeho branky pro nás znamenají body. Prosadil se i v poháru proti Frýdku, takže
k tomu není co dodat. Jenom mu můžu popřát, ať se mu takto daří i dál.

Děkujeme za rozhovor.