1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
J a b l o n e c / B l a n s k o - Už čtyři stoperské dvojice v šesti úvodních kolech vystřídal trenér Šilhavý v základní sestavě fotbalistů prvoligového Jablonce. Jedno jméno je ale konstantní: blanenský odchovanec Luděk Pernica, který odehrál plný počet 540 minut.
Vedle letní posily z Brna se ve středu obrany postupně protočili Beneš, Rossi, Mišůn i Kysela. Pernica navíc suverénně vládne oficiálním statistikám Synot ligy v úspěšnosti obranných zákroků. Jeho číslo se vyšplhalo na 80,3 %. Až za ním jsou ostřílení plzeňští beci Hubník (74,3 %) a Limberský (74,2 %). „V týdnu jsem na tyto statistiky narazil. Podrobně to nesleduju a překvapilo mě, že zrovna já jsem v takových číslech. Já bych ale ty moje výkony zase nijak nepřeceňoval, protože pořád podle mě nejsou úplně optimální. V Plzni a na Spartě jsme prohráli a bylo tam z mé strany stále dost chyb. Je co zlepšovat,“ tvrdí 24letý jablonecký bek Luděk Pernica, který v sobotu od 17 hodin nastoupí se svým týmem v 7. kole 1. ligy na hřišti Příbrami.

V lize jste zatím odehrál všechny minuty, překvapilo vás, že budete v Jablonci až takhle vytížený?

Sestava je tady nabitá, konkurence je na každém postu, takže člověk nemůže čekat, že odehraje všechno. O to je to pro mě příjemnější.

Šéfem obrany měl být opět Beneš, cítíte, že jste po jeho zranění převzal tuto roli vy, když se kolem vás stále točí spoluhráči a vy stále hrajete?

Střídá se to hodně, ale že bych si hrál na nějakého hlavního lídra obrany, to určitě ne. Na to jsem ještě pořád dost mladý. Tuhle funkci spíš zastává před námi v záloze Tomáš Hübschman. Ale dirigování a mluvení se zase nezříkám, protože to je na hřišti nejdůležitější.

Po reprezentační pauze vás čeká zápas v Příbrami, která ještě nevyhrála...

Pro mě to bude trochu speciální utkání, protože je tam bývalý spoluhráč z Brna Petr Švancara, se kterým si občas voláme. Příbram navíc vedou trenéři Čuhel s Maléřem, kteří mě v Brně vrátili do první ligy. Příbram není v lehké situaci a dá do toho určitě všechno, ale my potřebujeme tři body, abychom se nastartovali na další zápasy s nováčky Budějovicemi a Hradcem, které musíme zvládnout, jestli se chceme udržet ve hře o nejvyšší příčky.

Pozn.: Jablonec utkání v Příbrami vyhrál poměrem 4:1 a Luděk Pernica odehrál opět kompletní porci 90 minut.

Autor: Martin Sedlák

Zdroj: http://fotbal.idnes.cz/...