1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - V měsíci září probíhal po celé České republice další "Měsíc náborů" mladých fotbalistů a fotbalistek ve spolupráci s projektem Můj první gól, Fotbalovou asociací České republiky, Českou televizí, kluby Synot ligy, Fotbalové Národní ligy a krajskými a okresními fotbalovými svazy.
Právě v tomto období mají rodiče jedinečnou šanci přihlásit své dítě do jakéhokoli fotbalového klubu ve svém okolí a zaregistrovat ho jako člena FAČR. Tato akce pod záštitou Fotbalové asociace České republiky se ve fotbalovém prostředí objevuje již poněkolikáté a i díky ní se zaregistruje do členství FAČR tisíce nových členů, mladých fotbalistů a fotbalistek.

V tomto roce byl ke spolupořádání tohoto náboru vybrán náš klub FK Blansko a pod záštitou jeho předsedy Ing. Jiřího Crhy se 30. 9. 2014 dostavilo více než 120 dětí z blanenských škol Dvorská, Salmova, TGM a Erbenova.

Na devátou hodinu ranní dorazilo na hřiště na ulici Údolní 6 tříd prvňáčků (chlapců i děvčat) společně s třídními paními učitelkami a po přivítání panem Crhou byly děti přiřazeny na jednotlivá stanoviště, u kterých na ně již čekali trenéři našeho klubu, společně s pomocníky v podobě starších žáků FK Blansko.

Pro děti bylo připraveno těchto 6 stanovišť:
1. Fotbalové hřiště 40 x 25 m (5 na 5)
2. Házení tenisákem na přesnost (1.5 m, 5 kloboučků na lavičce, 5 pokusů)
3. Slalom s míčem (8 kuželů, 1.5 m)
4. Střelba na přesnost (12 m, malá branka)
5. Překážková dráha na čas (tři pokusy)
6. Střelba penalt (z 5 m, branka 5 x 2, 3 pokusy)

Na jednotlivých stanovištích děti strávily cca 20 minut. Trenéři společně s pomocníky zapisovali jejich dosažené výsledky a děti byly po každé z disciplín odměněny.

Děti si vyzkoušely hru na dvě branky, střelbu na přesnost do malé branky, slalom s míčem mezi tyčemi, házení tenisákem na kužílky, absolvovaly i překážkovou dráhu a prověřily našeho brankáře při střelbě penalt.

Hlavní ovšem bylo, že je jednotlivé disciplíny bavily a s pomocí trenérů se úkolů zhostily více než dobře, za což byly náležitě chváleny. Dopoledne hezky ubíhalo a jednotlivé třídy se střídaly na stanovištích v pravidelných intervalech.

Velký dík patří patří všem trenérům a hráčům FK Blansko a také Petru Čejkovi, který s celou akcí pomáhal organizačně a na závěr malé účastníky vyzpovídal. Po absolvování všech stanovišť a slavnostním nástupu před kabinami byly děti odměněny medailemi a poháry, které jim předal dlouholetý hráč Zbrojovky Brno a blanenský odchovanec Karel Jarůšek.

Vše proběhlo bez problémů a v pohodové atmosféře díky přístupu všech účastníků – jak trenérů a pomocníků – tak i samotných dětí. Zvláštní poděkování pak patří slečnám a paním učitelkám, které jak jsou zvyklé ze školy byly nápomocny a přiložily ruku k dílu a s jednotlivými třídami pomáhaly od začátku až do konce.

Důvod konání této akce spočívá v tom přivést co nejvíce dětí k fotbalu a proto doufáme, že se podařilo je oslovit a my je přivítáme u nás v klubu FK Blansko, kde budou rozvíjet svoje fotbalové vlastnosti a dovednosti pod vedením našich trenérů.

Hynek Jarůšek, sekretář mládeže FK Blansko

Fotogalerie

http://www.fkblansko.cz/fotogalerie.asp?...

Reportáž