1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Vedení FK Blansko o poločasové přestávce posledního domácího utkání A týmu proti Pelhřimovu pokračovalo v oceňování klubových legend z řad Metry a ČKD Blansko v rámci 10 letého výročí od založení FK Blansko, který vznikl spojením těchto klubů.
Doživotní permanentní vstupenku, pamětní list a drobné pozornosti obdrželi z rukou předsedy FK Blansko a místostarosty města Blansko Ing. Jiřího Crhy, místopředsedy Miloše Vašáka a člena výkonného výboru Petra Dvořáka tito pánové.

Jiří Syrový

(nar. 27. 10. 1945 na Klepačově)

Je bývalým hráčem a trenérem Spartaku Metra Blansko. S fotbalem začínal v roce 1960 coby dorostenec. Po vojně působil v letech 1964 - 1978 výhradně v dresu A týmu Metry Blansko. V této době také trénoval žáky a dorostence. Na sklonku své aktivní kariéry působil na lavičce B týmu Metry Blansko.







Miroslav Cup

(nar. 12. 1. 1946 v Ostravě)

Je bývalým hráčem a funkcionářem Spartaku Metra Blansko. Po přestěhování do Blanska v roce 1956 začal hrát fotbal za žáky v klubu Metra Blansko. Zde působil až do roku 1964, kdy nastoupil vojenskou základní službu. Po návratu v roce 1966 začal hrát 1. A třídu ve svém mateřském klubu Metra Blansko. V roce 1969 přestoupil do Ráječka, kde hrál až do roku 1977. Také se věnoval odborářské konané v ČKD Blansko. Od roku 1995 působil jako vedoucí A týmu Metry Blansko. Fotbalem strávil úctyhodných 50 let.




Svatopluk Pokorný

(nar. 14. 4. 1946 ve Slavkově)

Je bývalým hráčem a trenérem Spartaku Metra Blansko. V rodném Slavkově v tamním žákovském klubu začal svoji fotbalovou kariéru, která pokračovala v dorosteneckém věku. Na vojně hrál za Rudou Hvězdu Bučovice. Šikovného záložníka si všimli funkcionáři z nedalekého Kyjova a lákali ho do jejich klubu. Za Kyjov odehrál několik přátelských zápasů, ale nakonec se rozhodl pro jistotu. Pan Gruber ze Spartaku Metra Blansko mu nabídl i zaměstnání a tak nebylo co řešit. Od podzimu 1967 nastupoval v červenobílém dresu Metry až do roku 1983, kdy ve svých 37 letech ukončil svoji hráčskou kariéru. Poté deset roků střídavě trénoval „A“ a „B“ družstvo mužů v tomto oddíle.



Josef Kotlán

(nar. 6. 9. 1946 na Olešné)

Bývalý hráč a trenér Spartaku ČKD Blansko. S fotbalem začal v žákovském družstvu Spartaku ČKD Blansko, které bylo založeno v roce 1957. Následovala dorostenecká léta v tomto klubu. Po absolvování vojenské základní služby se v roce 1967 vrátil zpět do ČKD. Oddílu zůstal věrný dalších 14 roků, ve kterých nastupoval za družstvo mužů. Už v té době zasvěcoval do tajů fotbalu nové adepty této krásné hry. První krůčky u něj absolvovali pozdější výborní fotbalisté ČKD Miloš Vašák, Květoslav Pliska, Marcel Gargoš, Roman Procházka, Marcel Šebela a další. Za „Kolbenku“ mohl hrát i déle, ale 18. listopad roku 1981 byl pro něho smolným dnem. Vinou zranění nohy nedohrál mistrovské utkání v Lanžhotě a trvalo téměř dva roky, než se dal zdravotně do pořádku. Poté ho přemluvili kamarádi ze Sloupu, kde dva roky kraloval na postu stopera. Ve Sloupu zůstal ještě rok jako trenér a poté se z něho stal fotbalový fanoušek. Fotbalový míč posléze vyměnil za kuželkářskou kouli a stále je platným hráčem blanenského kuželkářského klubu.


Josef Chuděj

(nar. 17. 3. 1947 ve Znojmě)

Je bývalým hráčem a funkcionářem Spartaku ČKD Blansko. Do ČKD Blansko přestoupil v roce 1966 z TJ Sokol Hrádek. Kromě ročního působení v Dukle Brno oblékal v letech 1966 - 1980 dres ČKD Blansko. Byl spolehlivou oporou mužstva mezi třemi tyčemi. Za A mužstvo odehrál více než 300 mistrovských utkání. V letech 1971 - 1992 zastával funkci tajemníka Spartaku ČKD Blansko. V současné době je předsedou klubu TJ Sokol Hrádek.


Ocenění legend
Sip
Zleva Josef Chuděj, Josef Kotlán, Svatopluk Pokorný, Miroslav Cup a Jiří Syrový
Ocenění legend
Sip
Ocenění z rukou předsedy FK Blansko Jiřího Crhy a člena výkonného výboru FK Blansko Karla Jarůška přebírá Jiří Syrový
Ocenění legend
Sip
Oceněn byl také Miroslav Cup
Ocenění legend
Sip
Ocenění z rukou Karla Jarůška přebírá Svatopluk Pokorný
Ocenění legend
Sip
Jičí Crha předává ocenění Josefu Kotlánovi
Ocenění legend
Sip
Josef Chuděj
Ocenění legend
Sip
Zleva Petr Dvořák, Karel Jarůšek, Jiří Crha, Jiří Syrový, Miroslav Cup, Svatopluk Pokorný, Josef Kotlán a Josef Chuděj

Video z oceňování legend