1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Fotbalisté FK Blansko již znají jméno trenéra, který povede tým po odchodu Ludevíta Grmely do druholigového Znojma v jarních bojích o setrvání v divizi. Na lavičku Blanska se po dvou a čtvrt roce vrací Michal Kugler, který naposledy vedl Dostu Bystrc.
Vedení klubu v minulých dvou týdnech intezivně vyjednávalo o obsazení trenérského postu u A týmu a nakonec se rozhodlo vsadit na osvědčené jméno. Trenér Kugler již FK Blansko jednou vedl jako hlavní trenér a sice od poloviny května 2011 do poloviny srpna 2012. Po sestupu z divize v červnu roku 2011 se mu podařilo zastavit výkonostní propad mužstva a v krajském přeboru předváděl s omlazeným kádrem kvalitní výkony. Nakonec jeho tehdejším svěřencům utekl v červnu roku 2012 postup do divize o pouhé dva body. V následující sezóně pak po dvou odehraných kolech na vlastní žádost u mužstva skončil. Ještě v téže sezóně, konkrétně v říjnu, přijal nabídku divizní Dosty Bystrc, s níž skončil na 13. místě. Letos na jaře po nepříliš povedeném vstupu do soutěže na konci dubna na svůj post rezignoval. Od té doby byl bez angažmá. Nyní se vrací podruhé na místo činu a stojí před ním nelehký úkol. Udržet pro Blansko na jaře divizní příslušnost a pozvednout výkonnost mužstva.

„Vsadili jsme na Michala Kuglera, protože většinu hráčů zná již ze svého předchozího působení v Blansku. Je na něm vidět, že po půlroční pauze má velkou chuť do práce. Má zkušenosti s divizní soutěží a chce využít potenciál, který současné mužstvo má. Určitě se to však neobejde bez určitých změn, které bude konzultovat s Karlem Jarůškem a potažmo s výkonným výborem. V zimní přestávce bude dostatek prostoru pečlivě se připravit na jarní část sezóny, která bude velmi náročná a našim jednoznačným cílem je udržet pro Blansko divizní příslušnost,“ okomentoval příchod staronového trenéra předseda klubu Ing. Jiří Crha.

Sám Michal Kugler nastupuje na trenérský post do známého prostředí plný odhodlání. „Velmi si cením nabídky pánů Crhy a Jarůška. Je pro mě čest Blansko trénovat. Jsem velmi rád, že jsem dostal nabídku z divize a nepochybuji o tom, že i v příští sezóně tato soutěž v Blansku bude. Budeme se snažit udělat maximum pro to, aby se povedla záchrana. Jednoduchý úkol to není, protože soutěž je velmi kvalitní a to i díky osmi týmům z Vysočiny. Jsem přesvědčený o tom, že tým nepředváděl na podzim výkony, na které má. V zimní přestávce budeme hodně pracovat. Věřím, že výsledky se poté dostaví,“ doplnil Michal Kugler.

Nový trenér se ujme mužstva oficiálně tento pátek, kdy bude představen hráčům.