1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B r n o / B l a n s k o - V neděli sehráli mladší žáci přátelské utkání s 1. FC Brno. Na umělé trávě v Brněnských Ivanovicích dominovali domácí, kteří zvítězili 9:1.
1. FC Brno - FK APOS Blansko 9:1 (2:0, 3:0, 4:1)
Branka: Zmeko O.

Utkání se hrálo na 3x 25 minut. Pro naše kluky znamenal tento souboj konfrontaci se soupeřem, který hraje o dvě třídy vyšší soutěž. Brnu patří 4. místo a vzhledem k počtu nastřílených branek v mistrovských zápasech se dal očekávat ofenzivní fotbal. Naši obranu čekala velmi náročná zkouška, protože v mistrovských zápasech ji soupeři příliš neprověřili. Kluci byli od října poprvé venku.

Teploměr ukazoval - 5°C, na kluzkém terénu si někteří opravdu sáhli na dno sil. Jsem však přesvědčen, že někteří svěřenci si však na zmiňované dno nesáhli a zápas prostě odehráli. Nevhodná obuv našeho klíčového hráče a jiné poznatky nás prostě ztrestaly mužstvem, které je na umělce jako doma. Právě tento povrch nám v Blansku velmi schází!! Jak jsem již dříve popsal, došlo k prověření naší defenzivní činnosti a kdyby nebylo výše uvedených chyb, tak jsme tolik branek neobdrželi a výsledek by byl jiný. Do šancí jsme se dostávali poskromnu, ale také jsme si jich pár vytvořili.

Urostlé Brno (některým hráčům už rostl vous, o výšce nemluvě) mělo v sestavě to nej. z jižní Moravy z ročníku 1997. Pro nás byl tento zápas velkým přínosem. Pochvalu si zaslouží oba mladí trenéři Brna. Jejich svěřenci mají určitě mnohonásobně natrénováno. Pro některé naše hráče je to snad pro budoucnost cílem se v takové profesionalitě prosadit. Za předvedené výkony musím pochválit oba brankáře Matušky a Hemzala, kteří nás v určitých momentech podrželi! Jediná vstřelená branka O. Zmeka byla klasickou ukázkou pro něho typického rychlostního úniku, na který nestačili ani ligáči, navíc s přesným zakončením!