1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Natěšený na úvodní trénink zimní přípravy byl staronový trenér A mužstva FK Blansko Michal Kugler. Pod jeho vedením čeká hráče náročná práce. Jaká bude skladba tréninků, jaké změny v kádru nastaly, či jak je to se stavem hráčů, kteří dlouhodobě absentovali? Nejen to se dozvíte v našem rozhovoru.
Co bylo na programu v rámci úvodního tréninku?

Popřáli jsme si navzájem dodatečně do nového roku. Samozřejmě jsme si řekli pár základních informací o průběhu zimní přípravy a o množství tréninků. Tento týden absolvujeme pět tréninkových jednotek. Pak již následoval výběh na přehradu. Zde jsme byli rozděleni do tří skupin. Kluci naběhali zhruba 8 km, což je na začátek přípravy dostačující. Brankáři měli nějaké úlevy, o to víc posilovali.

Co hráče ještě čeká v tomto týdnu?

V úterý budeme v hale, ve středu je na programu posilovna a bazén, abychom tu únavu vyplavali. Ve čtvrtek a v pátek budeme mít výběh a poté se budeme věnovat herním činnostem na hřišti jednoty Orel, které má nově upravený povrch s umělým osvětlením.

Přípravu s týmem zahájili Luboš Chloupek, který naposledy působil v Kunštátě a sourozenci Daniel a Radek Keprtovi, které dokonale znáš z blanenského dorostu...

Jsou to všechno mladí a talentovaní hráči, takže uvidíme, jak se svou šancí naloží. Jsem rád, že s námi přípravu zahájil i Michal Beneš, který pokud bude poctivě pracovat, tak na divizi kvalitu má.

Staronovou tváři je také Jan Doležel...

Honzovi věřím. Je schopný v sestavě plnohodnotně hrát na čtyřech postech v útočné fázi, čímž je hodně platný. Má už nějaké zkušenosti, je vždy velmi dobře připravený kondičně, a pokud bude zdravý, tak nám určitě pomůže. Navíc pochází z Kunštátu, což koresponduje s tím, co jsem už naznačoval, že se chceme orientovat hlavně na hráče z našeho okresu. Věřím, že se jeho návrat do Blanska podaří dotáhnout.

Po delší pauze se do tréninkového procesu zapojili Radim Bubeníček a Martin Pokorný. Jak to s nimi aktuálně vypadá?

S Martinem Pokorným to v prosinci nevypadlo příliš pozitivně. Měl problémy s kyčlí. Od jednoho doktora dokonce zazněla diagnóza, že by měl s fotbalem skončit. Pan Jarůšek mu zařídil návštěvu specialisty v Brně, který mu pomohl. Pevně věřím tomu, že Martin bude na začátek jarní sezóny plnohodnotně k dispozici. V současné době se připravuje s týmem, ale ještě nedělá vše naplno. Trénuje tak, kam ho tělo pustí. Radim Bubeníček více než rok nehrál fotbal. On sám moc chce. Zatím žádné omezení v tréninku nemá. Na stav kolene se ho neustále ptám, vše vypadá v pořádku. Moc si přeji, aby byl po přípravě v takovém zdravotním stavu, jako když jsem z Blanska před dvěma a půl rokem odcházel.

Hostování skončilo všem mladíkům ze Zbrojovky. Ztrátou jsou především odchody zkušeného Čoupka a nejlepšího podzimního střelce Ullmanna. Vyhlížíš tedy příchod zkušeného obránce a útočníka?

Petr Čoupek je výborný fotbalista a to i po stránce charakterové. Bohužel dostal z Tišnova finančně výhodnější nabídku, což samozřejmě chápu. Nahradit ho bude velmi složité, ale musíme si vychovat jiné hráče. V první řadě je vždy nejlepším hráčem tým. Kluci se musí semknout a musí chtít divizi zachránit. O tom to celé je a to rozhodnutí je na nich. Ondřej Ullmann dostal od vedení klubu podle mě výhodnou nabídku, bohužel si vybral jinou cestu. V tuto chvíli to vypadá, že v Blansku na jaře hrát nebude, ale určitě toto téma neuzavírám, protože se ještě může stát cokoliv. Vyhlížet příchody můžu, ale s vedením jsme si řekli, že chceme hrát hlavně s hráči z našeho regionu. Nějaké nápady mám, čeká nás však dostatek přípravných utkání a já chci, aby se o místa v kádru poprali hráči, které v současné době máme k dispozici. Pokud by někdo přijít měl, tak bych byl rád, aby byl opět z regionu. Když to bude někdo ze Zbrojovky, také se tomu nebráním. Vše se bude odvíjet od přípravných zápasů a také od toho, co řekne sportovní vedení klubu, což je pan Vašák a pan Jarůšek. Divizi chceme zachránit, ale za rozumných finančních podmínek pro hráče.

V prvním přípravném utkání 24. ledna tým čeká velmi kvalitní konfrontace proti třetiligovému Prostějovu...

To je pro nás fotbalová slavnost. Kluci budou mít možnost si zahrát proti Zelenkovi, proti Kroupovi. Potkají se znovu s Honzou Koudelkou, který jim loni na jaře pomohl divizi zachránit a hrál zde výborně. Na takový zápas se jako trenér těším. Kluci se v něm můžou jen ukázat a nemají co ztratit.

Děkujeme za rozhovor.