1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
V y š k o v / B l a n s k o - V dresu Prostějova v prvním přípravném zápase proti Blansku nechyběl ofenzivní záložník Jan Koudelka. Boskovický odchovanec notně potrápil své bývalé spoluhráče a nakonec jako jediný dokázal v prvním poločase překonat brankáře Davida Jurana.
Jak ses těšil na zápas proti Blansku?

Já se těším na každý zápas, na tento o to víc, když ty kluky znám. Když pak přijdeš na hřiště, tak už kamarádství neřešíš, protože chceš zápas vyhrát. My jsme začali trénovat předminulý týden a o víkendu jsme měli volno, takže jsem měl do hry velkou chuť.

V prvním poločase jsi byl velmi aktivní. Davida Jurana jsi prověřil už v 1. minutě a potom už jsi jej dokázal překonat technickou střelou. Těžil jsi i z toho, že ho znáš z působení v Blansku?

Při první situaci to bylo o štěstí, protože mi míč dobře skočil, takže jsem se rozhodl to zkusit. Střela podle mě nebyla špatná, ale David je výborný brankář, takže ji dokázal chytit. Při gólu jsem mířil na vzdálenější tyč, David si na míč ještě šáhl, takže taky to bylo hodně o štěstí. Pak jsem měl ještě dvě šance, které mi však chytil. Potvrdil, že je výborný brankář. Můžu být alespoň spokojený s tím, že jsem jako první překonal fotbalisty roku (smích).

Blansko se trošku pikantně stalo předskokanem Sparty Praha, s níž Prostějov sehraje další přípravný zápas (hraje se 29. ledna od 14:00 pozn. autora). To je zápas, na který se každý fotbalista musí těšit, i když se jedná „pouze“ o přípravu...

Těším se hodně. Hrajeme ve čtvrtek, Sparta ještě před tím ve středu, takže uvidíme, kdo proti nám nastoupí. Pro nás je to v rámci přípravy nejkvalitnější soupeř. Trenér Jura nám říkal, že je to odměna za naši dosavadní práci. Hodně se na tento zápas těším a jsem zvědavý, jak uspějeme.

Prostějov je po podzimu na 3. místě tabulky MSFL se ztrátou 5 bodů na vedoucí Olomouc B. Jaký je cíl pro jarní část sezóny?

Do jara jdeme s cílem vyhrát co nejvíce utkání a pokusit se bojovat o 1. místo v tabulce. Co se stane potom, to se uvidí po skončení sezóny.

Připadá v úvahu i tvá pomoc Boskovicím v rámci projektu Farma při jejich snaze o návrat do krajského přeboru?

Myslím si, že teď na začátku přípravy ještě není ten vhodný čas to řešit. Uvidíme podle toho, jak se rozjede jarní část sezóny v Prostějově i v Boskovicích. Nechávám to otevřené, ale upřímně se tím teď nezabývám.

Před rokem jsi v dresu Blanska nastřílel v jarní části sezóny 14 branek ve 14 utkáních. I díky tomu sis vysloužil angažmá v Prostějově. Jak jsi v novém působišti po prvním půlroce spokojený?

V Blansku se mi dařilo až neobvykle hodně. To angažmá mi pomohlo hodně po stránce osobní, začal jsem si více věřit. V Prostějově jsem momentálně také spokojený. Věřím, že spokojení se mnou jsou i trenéři. Odehrál jsem všechny zápasy a pokaždé nastoupil v základní sestavě. Rok 2014 byl pro mě výborný a věřím, že to tak bude pokračovat i letos.

Uplynulý rok sis zpestřil účastí na ME v malé kopané v Černé Hoře, kde česká reprezentace získala bronzové medaile. Letos ji čeká MS v Americe v Las Vegas. To je jistě velké lákadlo, na které se také těšíš?

Určitě, ale záleží, jestli tam pojedu. Čeká nás soustředění, na kterém se budou vybírat hráči, takže uvidíme. Je to ještě daleko a šance vidím tak 50 na 50.

Děkujeme za rozhovor a ať se ti nejen v letošním roce daří.