1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Po více než roce a půl obuje kopačky před mistrovským utkáním a s kapitánskou páskou povede své mužstvo do boje o divizní body. Řeč je o univerzálovi Radimu Bubeníčkovi, který si po zranění kolene odbude v rámci domácího utkání s Tasovicemi obnovenou premiéru.
Zbývají dva dny do prvního jarního utkání s Tasovicemi. Jak je tým připraven?

Doufám, že dobře. Hlavně je potřeba, abychom zápas zvládli, protože hrajeme s týmem, který také bojuje o záchranu. Navíc hrajeme doma, takže to musíme zvládnout bodově i herně, abychom se dostali do pohody před dalšími zápasy.

V generálce s Moravskou Slavií Brno jste remizovali 2:2. Pozitivem bylo, že se podařilo otočit nepříznivý vývoj utkání, nepovedl se vám však jeho závěr. V týdnu tedy jistě pracujete na odstranění nedostatků, které se v tomto zápase projevily…

Určitě. Myslím si, že celý zápas jsme měli víceméně pod kontrolou až na část druhého poločasu, která se nám nepovedla herně. Ve druhém poločase jsme soupeře dobývali na jeho polovině. Nakonec jsme vstřelili dvě branky, bohužel závěr zápasu jsme takticky nezvládli a je to určitě ponaučení do mistrovského zápasu. Je potřeba se koncentrovat až do poslední vteřiny.

Jak celkově hodnotíš zimní přípravu? Vyloženě se vám nevydařil pouze druhý poločas s Prostějovem, v němž jste inkasovali šestkrát. Jinak mají výkony týmu stoupající tendenci...

Soupeři nás v přípravě dostatečně prověřili. Ukázalo se, v čem je potřeba se zlepšit, ale i naše silné stránky. Věřím, že po nepovedeném podzimu někteří hráči nabrali ztracené sebevědomí a že si budou na hřišti více věřit. Až v samotné sezóně se ukáže, jak jsme připraveni. Za celý tým můžu slíbit, že se pokusíme udělat vše pro to, abychom divizi pro Blansko udrželi.

Ty se vracíš na hřiště po více než roce a půl. V sobotu povedeš Blansko v obnovené premiéře jako kapitán. Jak se cítíš před startem jara?

Hlavně mám velkou chuť do fotbalu, což doufám bude vidět na hřišti. Věřím, že vydržím celé jaro bez zranění a týmu co nejvíce pomůžu k záchraně.

Z posledních přípravných utkání to vypadá, že budeš nastupovat na postu středního obránce. Vyhovuje ti tento post i vzhledem k tomu, že jsi nezkušenějším hráčem současného blanenského mužstva?

Já na to mám svůj názor (smích). Mám své oblíbené a méně oblíbené posty, ale vybírat si určitě nebudu. Trenér určitě ví, kde jsem týmu nejvíce prospěšný, takže kam mě do sestavy zařadí, na tom postu se budu vždy snažit odevzdat maximum.

Přes zimu tým doplnila trojice Přemysl Fousek, Luboš Chloupek a Jan Doležel. Jak hodnotíš jejich přínos?

Jsem přesvědčený, že všichni tři týmu pomůžou. V případě Honzi Doležela jde o staronového hráče, protože už v Blansku hrál a zná místní prostředí. Jeho výhodou je, že je použitelný na více postech v útočné fázi. Přemek Fousek je důrazný bek, který nám pomůže jak v obranné fázi, tak při útočných standardkách právě svým důrazem. Luboš Chloupek je mladý, technický hráč, který zvýšil konkurenci v záloze.

V sobotu budete potřebovat i podporu blanenských diváků. Co bys jim touto cestou vzkázal?

Chtěl bych je na tento první, pro nás velmi důležitý zápas pozvat. Věřím, že bude dobré počasí a přáli bychom si, aby přišli v co největším počtu. Fotbal hrajeme pro ně. Věřím, že společně tu cestu za záchranou zvládneme!

Děkujeme za rozhovor.