1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Dnes se významného životního jubilea - 90 let dožívá jedna z důležitých osobností historie blanenské kopané a nejen jí pan Antonín Knies.
Pan Antonín Knies se narodil 16. června 1925 v Blansku. Je bývalým dlouholetým hráčem a funkcionářem AFK Blansko, později Spartaku Metra Blansko. S fotbalem začínal v žákovském věku. Již v 17-ti letech nastupoval pravidelně za A tým mužů na postu stopera. V roce 1959 byl pevným článkem A mužstva Metry Blansko, kterému se podařilo vybojovat postup do divize.

Kromě fotbalu hrával také hokej a tenis. Svoji aktivní činnost ukončil v roce 1965 ve 40-ti letech. Poté se vrhl na dráhu fotbalového rozhodčího a také se věnoval mužstvům Spartaku Metra Blansko jako trenér. Antonín Knies byl až do roku 1983 tajemníkem a členem výkonného výboru Spartaku Metra Blansko. Za svoji práci v oblasti sportu a tělovýchovy obdržel řadu vyznamenání a uznání z ČSTV a to prvního stupně. Zasloužil se o výstavbu sportovní haly, fotbalového stadionu a kluziště dnešního areálu na Mlýnské. Jeho starší bratr Miroslav Knies přezdívaný Smola byl rovněž vynikajícím fotbalistou v éře pánů Jarůška, Reka, Hrazdíry a dalších. V září loňského roku byl vedením FK Blansko k příležitosti 10 výročí od založení FK uveden mezi legendy našeho klubu.

Vedení FK Blansko přeje panu Antonínu Kniesovi do dalších let pevné zdraví, hodně štěstí, spokojenosti a radosti.
Legenda
Sip
Antonín Knies