1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Doladění posledních tónů, tak aby se na Údolní hrály koncerty, které přivábí více diváků a ti si to budou užívat. Blansko piluje sestavu před startem divize. Mimo fotbalového virtuosa a nejzvučnější posily Petra Švancary, přibyla na blanenskou soupisku další jména.
„Kromě Švancary, od něhož si slibujeme, že svými zkušenostmi a herními kvalitami posílí mužstvo zejména v útočné fázi a že bude atraktivní posilou, která zvedne návštěvy v Blansku, zde máme další dva hráče. Ondřeje Ullmanna, který na jaře působil v Rosicích, ale předtím už v Blansku hrál, je to kvalitní hráč a Michala Kuglera, což je výborný středopolař, který kopal v Břeclavi Moravskoslezskou ligu a pak působil v Rakousku," představuje nové hráče předseda klubu Jiří Crha.

Do výkopu prvního divizního zápasu nové sezony zbývá pouhý týden. V útoku je tým trenéra Michala Kuglera nadupaný řádně. O místo v sestavě se bude rvát Švancara, Beránek, Jarůšek, Ullmann a Trtílek, který byl na testech v třetiligovém Prostějově.

„Konkurence v útoku je tady velká, ale to je samozřejmě dobře, lépe se hraje o místo a člověk má větší radost, když se do základní sestavy dostane," popisuje staronová posila Ondřej Ullmann.

Větší starosti dělá trenérovi obrana. Jeden z nejzkušenějších zadáků Radim Bubeníček odešel do farmářského AFK Tišnov. „Máme málo defenzivních hráčů. Když se nám zraní stoper, tak to můžeme těžko řešit z našich řad," povzdechl si Kugler.

Poločas utkání proti Prostějovu odchytal brankář Patrik Prosecký. Kromě Jurana je v kádru také ještě Filip Němec, ale ten podle kouče Kuglera chce zůstat pouze v případě, že bude jasnou jedničkou.

Crha si nepřipouští, že by se Blansko mělo topit v záchranářských vodách jako v minulé sezoně. „Nepočítáme s tím, že bychom měli hrát o záchranu. Měli bychom se pohybovat minimálně ve středu tabulky. To je můj předpoklad," hlásí předseda klubu. A pomoct k tomu mají i odchovanci Blanska. Z dorostu se k A týmu připojili Ivan Beránek, Ondřej Blažek a Jiří Kratochvíl. V jednání je prodloužení hostování Přemysla Fouska, o které by kouč Kugler moc stál.

Blansko si nečekaně zahraje v týdnu ještě jeden přípravný zápas, v úterý 4. srpna ho od 18:00 čeká na Údolní Rájec-Jestřebí. Pak už přijde ostrý start, v sobotu 8. srpna v 16:30 v prvním kole divize na domácím hřišti proti Přerovu.