1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Začátek letní přípravy strávil na testech v třetiligovém Prostějově. Opět ho však neminuly zdravotní problémy a tak s vedením dohodl, že na podzim bude působit v dresu svého mateřského klubu FK Blansko. Útočník Jan Trtílek zatím v přípravě válí, když ve třech utkáních vstřelil pět branek.
S Moravskou Slavií jste stejně jako s Prostějovem remizovali 2:2. Jak hodnotíš průběh utkání?

První poločas nebyl z naší strany zrovna ideální. Neplnili jsme taktiku, s níž jsme do utkání šli a spíše jsme se přizpůsobili hře soupeře. Inkasovali jsme první branku, což pro nás byla asi zasloužená facka, která nás probrala. Začali jsme hrát lépe, více se tlačili do vápna a výsledkem byly dvě branky, i když jsme při nich měli štěstí, ale i takové se počítají. Ve druhém poločase si oba týmy vytvořily velký počet šancí. Když vezmu průběh celého utkání, tak soupeř si vyrovnání zasloužil.

Opět se Ti podařilo skórovat. Jak bys okomentoval situaci z 26. minuty?

Kuba Šplíchal vyhrál hlavičkový souboj a míč propadl až ke mně na půlku. Obtočil jsem se kolem stopera a měl jsem již volnou cestu k brance. Při zakončení jsem si míč chystal, chystal, až jsme do něho kopli společně se stoperem hostů. Byl to hodně šťastný gól, ale psychicky mi určitě pomůže. Jsem rád, že mi to tam v přípravě zatím padá. Snad to tam bude padat i v mistrákách.

S Moravskou Slavii jste herně nepředvedli tak kvalitní výkon jako proti Prostějovu. Čím to podle tebe bylo?

Podle mě to bylo i časem (hrálo se v 10:30, pozn. autora). Ráno se třeba mně osobně nehrává moc dobře. Navíc slunce už bylo docela intenzivní. Zápas nám jako týmu nesedl od začátku a dostávali jsme se do toho postupně. Musíme zapracovat na to, abychom hráli jako proti Prostějovu první poločas, protože ten výkon je pro nás odrazový můstek, podle kterého bychom se měli řídit.

Oproti původnímu plánu dnes sehrajete ještě jeden přátelský zápas doma proti Rájci-Jestřebí. Je to lepší než trénink?

Stoprocentně. My se potřebujeme jako tým sehrát. Přišlo několik nových hráčů. Pro přípravu jsou zápasy určitě lepší než trénink.

Určitě je zatím brzy na hodnocení, ale přesto se zeptám. Ty jako útočník nejvíce spolupracuješ s Petrem Švancarou. Jak zatím hodnotíš jeho přínos pro mužstvo a jak se ti s ním spolupracuje?

Petr je velký přínos pro naše mužstvo. Je to osobnost, která zviditelní Blansko. Psychicky nám jeho příhod hodně pomohl. Po stránce fotbalové má zkušeností na rozdávání, je to technický a pořád rychlý hráč. Dokáže podržet míč i v obtížných situacích. V kabině zapadl bezvadně, se všemi komunikuje a velmi rychle se naučil všechna naše jména i přezdívky (smích). Na tréninku i v zápase nám hodně radí a je velmi pozitivní. Od vedení klubu je to výborný krok, že Petra do Blanska získalo. Věřím, že až se ještě více sehrajeme, tak nám bude spolupráce v útoku klapat.

Kolik diváků i s ohledem na Petrův příchod do Blanska by podle tebe mohlo zavítat na první mistrovský zápas v sobotu proti Přerovu?

Je to hodně těžké tipovat, protože podle předpovědi má být vedro a navíc je stále doba dovolených. Přesto doufám, že takových 500 diváků na Údolní dorazí a my za odměnu odehrajeme dobrý zápas, který se jim bude líbit. Švanci pro ně určitě udělá nějakou show, hlavně, aby pro nás dopadl zápas výsledkově dobře a diváci nás přišli podpořit i v dalších utkáních. Věřím, že jim v nové sezóně budeme dělat radost.

Když obrátíme list na tebe. Začátek přípravy jsi strávil na testech v třetiligovém Prostějově. Nakonec ses vrátil do Blanska a zdá se, že ve slušné formě. Jak se ohlížíš za přípravou v Prostějově?

Pro mě to byl přínos se s třetiligovým týmem připravovat. Jsou tam výborní hráči jako Kroupa, Zelenka, Sus nebo Koudy. Celkově kabina je tam velice pozitivní. Tréninky byly hodně náročné, protože se trénovalo dopoledne i odpoledne. Velkou školou pro mě byl zápas s druholigovým Frýdkem. Bohužel mně opět provázali zdravotní problémy, které mě limitovaly hlavně v zápasech. S trenérem jsme se dohodli, že podzim odehraji v Blansku a zůstaneme v kontaktu. Uvidíme, jak se tu bude dařit. MSFL mě určitě láká, přeci jen každý fotbalista, která je trošku ambiciózní si chce vyzkoušet co nejvyšší soutěž.

V sobotu 8. srpna startuje nový ročník divize D. Co od nové sezóny očekáváš?

Na novou sezónu se těším. Z přípravy i z tréninků mám pocit, že bychom mohli už konečně hrát o vyšší příčky. Reálný cíl by mohl být horní polovina tabulky. Příprava se nám zatím celkem vydařila. Musím se opět vrátit k utkání s Prostějovem, v němž jsme si dokázali, že hrát se dá s každým mužstvem. Pokud budeme makat, jako v tomto zápase, tak jsem přesvědčený o tom, že na tu lepší polovinu tabulky máme.

Dáváš si i nějaký osobní cíl, co se týká například počtu vstřelených branek?

Z pohledu vstřelených branek to nějak neřeším. Budu rád, když co nejvíce pomůžu týmu. Pokud budeme hrávat se Švancim, tak bych si přál, abychom si herně sedli. Když to půjde, tak samozřejmě nějakou branku vstřelit. Pokud ne, tak nějaké branky připravit. Hlavně, aby se dařilo celému týmu a vydrželo všem hráčům zdraví.

Děkujeme za rozhovor a ať se Ti v nové sezóně daří!