1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Hodně skleslý byl po remízovém utkání s Tasovicemi trenér domácího Blanska Michal Kugler. Jeho svěřenci si v prvním poločase vypracovali zásluhou Petra Švancary dvoubrankové vedení, o které však po změně stran přišli. Za průběhem utkání jsme se odhlédli v pozápasovém rozhovoru.
„Jsem zklamaný, protože si myslím, že druhý poločas jsme měli odehrát lépe. Zápas jsme měli dobře rozehraný, mohli jsme vstřelit i více než dvě branky. Na druhou stranu soupeř také hrozil. Ve druhém poločase nám dělal hodně starostí Kirschner, který operoval na naší levé straně a já jsem na jeho kvality hráče upozorňoval. Vystřídali jsme a na levou stranu se přesunul Přemek Fousek. Bohužel nám pak chyběl důraz uprostřed pole a díky tomu jsme zápas ztratili. Po inkasované brance jsme se začali bát o výsledek. Místo toho, abychom se sjednotili a začali ještě více makat, tak jsme se po sobě dívali. Nemůžu říct, že by hráči utkání neoddřeli, bohužel to na vítězství nestačilo,“ soukal ze sebe zklamaně blanenský kouč.

Jako klíčové se pro vývoj utkání ukázaly dvě gólové příležitosti ze 33. a 62. minuty, při níž odmítli zvýšení náskoku Jan Trtílek a poté Petr Gromský. „Ty neproměněné šance jsou pro nás samozřejmě velká škoda. Petr Švancara dal dvě branky, ale v defenzivní činnosti za něho musí kluci makat včetně Jana Trtílka, který toho za zápas odběhá neskutečně moc. Takový styl hry jsme přijali a praktikujeme ho. Petr nám to vrací brankami, ale my musíme takový zápas odehrát mnohem lépe takticky a zvítězit,“ je si vědom trenér Kugler.

Ten musel před utkáním řešit absence dvou klíčových hráčů. V kompaktní defenzivní čtveřici chyběl pro zranění Jakub Šplíchal, jenž doposud nechyběl na hřišti ani minutu a také David Jukl, který se postupně rozehrával po půlroční pauze. Také kreativního záložníka vyřadilo ze hry zranění. „Hrát bez Šplíchala byl velký problém, protože jsme museli zasahovat do stoperské dvojice, což bylo vidět. Petr Šíp post stopera zahrál slušně a Robin Buchta se na levé straně obrany také pral se soupeřem, co to šlo. Při defenzivní činnosti je důležitá pomoci i krajních záložníků a defenzivního záložníka. Na druhou stranu Kirschner má kvalitu, kterou je potřeba respektovat,“ poukázal na jednoho z tahounů tasovické ofenzivy lodivod blanenské lavičky.

Blanenští fotbalisté již šest kol nepoznali hořkost porážky, na druhou stranu na tříbodový zisk čekají již pět kol. „Chtěli jsme venkovní remízy potvrdit v domácím prostředí třemi body, což se teď nepodařilo. Na druhou stranu máme hned v pátek možnost toto zaváhání odčinit v zápase proti Havlíčkovu Brodu. Divákům mohu slíbit, že pro to uděláme, co bude v našich silách. Uvidíme, jak na tom budeme po zdravotní stránce, protože opět bude chybět Šplíchal, dnešní zápas nedohrál Trtílek a fit po zápase nejsou ani Šíp se Švancarou. Proto bude velmi důležité, dát se po této stránce do pořádku. Čeká nás velmi pohyblivý soupeř, který v loňské sezóně v Blansku vyhrál 4:0. Rozhodně nepůjde o jednoduchý zápas, to je potřeba si uvědomit,“ zakončil trenér Kugler.

Utkání 8. kola divize D FK Blansko - FC Slovan Havlíčkův Brod se hraje již tento pátek 25. září od 16:30 na stadionu na Údolní.