1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Pouze tři hráči ze současné základní sestavy pamatují podzimní remízu 3:3 v Uherském Brodě. Jedním z nich je ofenzivní záložník Jan Nečas, který se na zisku prvního bodu v letošní sezóně podílel jednou asistencí.
Jaká je nálada v mužstvu těsně před startem prvního jarního mistrovského utkání?

Určitě bojovná. Jsme odhodláni ukázat, že se chceme porvat o záchranu v divizi. Co se týká mě, tak se na zápas těším, protože zimní přestávka byla dlouhá. Připravuji se hodně zodpovědně. Sobotní utkání beru jako jedno z nedůležitějších, které vůbec budeme hrát. Pokud do jara vstoupíme dobře, máme docela reálnou šanci se zachránit. V zimě spousta hráčů odešla a ti co v klubu zůstali chtějí ukázat, že byli přehlíženi neprávem. Musíme dokázat, že za něco stojíme a máme na to se udržet.

V podzimním utkání jsi asistoval u první branky. Jak na něho vzpomínáš?

Trošku s rozpaky. Do zápasu jsme vstupovali jako favoriti. Čekali jsme hodně tvrdou hru. Tou nás Brod v prvním poločase jednoznačně přehrál. Navíc my jsme nabyli schopni si vytvořit 100% šanci. Udělali jsme i několik chyb v obraně. Až ve druhém poločase jsme zlepšili pohyb a nasazení, což nakonec vedlo k vyrovnání na 3:3.

Receptem tedy bude bojovná hra..

Určitě. Nesmíme se nechat otrávit a jít do toho na maximum. Kombinací je asi těžko budeme přehrávat.

V sobotu hrajete o šest bodů. Je to ta správná pozvánka pro diváky?

Správná určitě je. Kdo má fotbal rád a je z blízkého okolí, měl by přijít. O fotbalovém Blansku se toho za poslední tři měsíce hodně napsalo. I diváci budou zvědaví, jaká je současná situace. Věřím, že vydrží počasí a fanoušci nás v tomto důležitém zápase podpoří. V situaci, v jaké se klub nachází je budeme potřebovat dvojnásob.

Hrací plocha je připravena dobře..

Lepší to tu snad v posledních letech ani nebylo. Pokud se počasí nějak radikálně nezmění, bude terén dobrý. Je připraven jak na kombinační tak i na bojovnou hru, na některých místech by se klidně dal hrát i golf.

Děkujeme za rozhovor.