1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - V jedné z předchozích anket jste mohli hlasovat pro nejlepšího obránce A týmu FK Blansko v podzimní části sezóny. Vyhrál to u vás Petr Gromský, který již tři roky patří k oporám svého mužstva. Co na své prvenství říká? Více již v nadcházejícím rozhovoru.
V hlasování o nejlepšího obránce jsi se ziskem 46% hlasů zvítězil. Co na své prvenství říkáš a co pro tebe znamená?

Moc mě to překvapilo, čekal jsem vítězství Davida Mullera. Hlavně bych chtěl poděkovat všem fanouškům a kamarádům, kteří pro mě hlasovali. Je to taková příjemná zpráva za uplynulou podzimní částí sezóny.


Jak s odstupem času hodnotíš podzimní část ať už z pohledu týmu tak z tvého?

Jako týmu se nám nepovedl jen zápas v Uherském Brodě, jinak jsme s nikým herně nepropadli. Jenom je škoda tolika remíz doma. Mě osobně se moc nevydařil zápas na Vrchovině, jinak to snad herně zase tak špatné nebylo.

Který zápas považuješ za vydařený a který naopak týmu nevyšel?

Vydařený byl zápas s Rosicemi nebo s Havlíčkovým Brodem. I v ostatních zápasem jsme podali solidní výkony. Jediný nevydařený zápas byl v Uherském Brodě, tam se nám nedařilo vůbec nic.

Během podzimu jsi nejčastěji nastupoval na postu pravého obránce, ale také tě trenér nasadil na pravý okraj zálohy. Vyhovuje ti některý post více, nebo jsi v tomto směru univerzál?

Lépe se mi hraje v obraně, už jsem na to zvyklý, ale ani se zálohou nemám žádné problémy. Kam mě trenér postaví, tam se snažím podat co nejlepší výkon.

Na podzim Blansko obsadilo první místo v návštěvnosti, v domácích utkáních chodilo průměrně 455 diváků. Jak rostoucí zájem o vaše zápasy vnímáš? Myslíš si, že bude návštěvnost na jaře ještě stoupat?

Určitě největší vliv na návštěvnosti má Petr Švancara. Jsem rád, že začalo chodit více diváků. Pro nás hráče je to daleko lepší pocit. Doufám, že na jaře budou chodit ještě ve větším počtu a my se jim za to odměníme dobrou hrou i výsledky.

Před měsícem skončil na postu trenéra Michal Kugler. Co jsi na jeho odchod říkal?

Abych řekl pravdu, moc jsem to nečekal. Po takovém podzimu to bylo celkem překvapení. Jenom škoda, že se s námi trenér nerozloučil. Věřím, že v Rosicích se mu bude dařit a přeji mu i hodně štěstí.

Již měsíc trvá zimní přestávka. Jak jsi fotbalové volno trávil a potažmo jak u Petra Gromského proběhly vánoční svátky?

Zimní přestávku jsem vyplnil tradičně futsalem a různými turnaji. Vánoční svátky trávím většinou s rodinou a kamarády, vždy se někde sejdeme. Cukroví jsem letos dost vynechal, ale dohnalo to jiné jídlo, většinou maso a chlebíčky. A musím se pochlubit, letos se mi podařilo nabrat skoro tři kila.

Jsme na začátku nového roku. Dáváš si nějaká předsevzetí?

Předsevzetí žádné nemám, snad jenom, aby mi vydrželo zdraví. Teď mi začalo po dlouhé době zase zkouškové období, tak většinu času věnuji škole.

Co od roku 2016 očekáváš?

Po osobní stránce doufám snad jen úspěchy ve škole, zbytek nechám zatím otevřený. Po fotbalové bych chtěl s týmem minimálně navázat na loňské výsledky a pokusit se ještě zlepšit své výkony.

Co bys do nového roku popřál příznivcům FK Blansko?

Ještě jednou bych jim rád všem poděkoval za hlasy, které mi poslali. Všem přeji do nového roku hodně štěstí a zdraví. Doufám, že na jaře se uvidíme v co největším počtu na našem stadionu.

Děkujeme za rozhovor.