1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Mezi záložníky to v diváckém hlasování vyhrál Přemysl Fousek. Jeho primárním úkolem je zastavování útoků soupeře. Na podzim se mu však dařilo střelecky, když konta brankářů zatížil pěti brankami.
V hlasování o nejlepšího záložníka jsi se ziskem 30% hlasů zvítězil. Co na své prvenství říkáš a co pro tebe znamená?

V první řadě mě to samozřejmě těší a je to ocenění mých výkonů v podzimní části sezóny. Druhá stránka věci je, že se nám dařilo jako týmu.


Do Blanska jsi přišel před rokem na hostování z Bystrce jako defenzivní hráč. Na jaře jsi vstřelil jednu branku na podzim hned pět. Čím to podle tebe bylo, že jsi byl v koncovce na podzim takto úspěšný?

Tak jaro ukázalo, že jsem opravdu defenzivní hráč (smích). Na podzim jsem dal většinu gólů ze standardních situací, které jsme trénovali. Kdybych to neproměnil, tak by bylo asi něco špatně. Takže je to práce celého mančaftu od rozehrávajícího až po ty, co dělají prostor pro náběh.

Po standardní situaci či rohovém kopu jsi skóroval hned čtyřikrát. Považuješ za svoji silnou zbraň orientaci
v pokutovém území a zakončování těchto situací?


Hlavně ty standardní situace jsme trénovali, takže místa náběhu byla určená. Pak už to bylo o nás, kdo se ve svém prostoru prosadí a komu to přistane na hlavě. A Švanci to dobře kopal.

Na jaře jste s týmem úspěšně bojovali o záchranu v divizi. Na podzim pak Blansko skončilo na 6. místě. Jak uplynulý rok 2015 na základě těchto faktů hodnotíš?

Podzim jen pozitivně. Myslím si, že se nám dařilo ve všech zápasech a nikde jsme herně nepropadli, i když třeba výsledek v Hodoníně o tom nevypovídá. A jaro jsme prostě urvali! A z osobního hlediska byl pro mě podzim povedený, ale jak si říká, stále je na čem pracovat.

Které podzimní zápasy řadíš mezi ty vydařené ať už z pohledu týmu či tvého výkonu?

Z mého pohledu s Bystřicí, Žďárem a v Přerově. Z pohledu týmu první kolo s Přerovem, derby s Rosicemi, Bystřice a předehrávka v Přerově.

Na které naopak příliš rád vzpomínat nebudeš?

Asi na zápas v Hodoníně, kde jsme herně nepropadli, ale bohužel jsme neproměnili šance.

Již několikrát bylo zmíněno, že na Blansko chodilo na podzim nejvíce diváků v divizi D. Tobě se podařilo v domácím utkání s Bystřicím, na které dorazilo 787 diváků, vstřelit chvíli před koncem vyrovnávací branku. Jak na tento okamžik vzpomínáš a jak sis diváckou podporu především v domácích duelech užíval?

Jak říká Švanci: hrajeme to pro ně. Takže i pro nás je super taková kulisa a o to lepší, když se vám povede vstřelit gól před takovou návštěvou. Doufám, že to tak bude pokračovat a že na fotbal do Blanska bude radost chodit.

Na jaře loňské sezóny jsi poprvé v kariéře působil v jednom týmu společně s bratrem Radimem. Jaké to pro tebe bylo a chtěl by sis to třeba někdy v budoucnu zopakovat?

Určitě jsem rád, že jsem si s ním mohl zahrát a strávit půl sezóny. Myslím si, že je to horší, nemůžete si toho na hřišti moc říct, protože jako bratři má každý svoji pravdu (smích). Největší radost z toho měli asi rodiče, protože nemuseli pendlovat mezi zápasy a viděli nás oba. Ale jo, rád si s ním ještě zahraji.

Nedávno skončily vánoční svátky. Jak jsi je strávil?

Vánoce jsem strávil doma s rodinou a přáteli. Chtěl jsem si odpočinout, tak ani žádný Štěpánský turnaj jsem nenavštívil a opravdu se válel u telky.

31. prosince ti skončilo hostování. Jak vidíš svoji další fotbalovou budoucnost?

Zatím ještě nevím. Dostal jsem nějaké nabídky, takže se rozhoduji, kam budou směřovat moje další kroky.

Co bys do nového roku popřál příznivcům FK Blansko?

Hlavně hodně zdraví, štěstí a aby je fotbal v Blansku nadále bavil jako na podzim.

Děkujeme za rozhovor.