1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B r n o / B l a n s k o - Také ve třetím přípravném utkání pod jeho vedením fotbalisté A týmu FK Blansko výsledkově uspěli. Svěřenci Zbyňka Zbořila porazili Kuřim a blanenský kouč utkání tradičně zhodnotil.
V kombinované sestavě jste završili druhý týden přípravy vítězstvím nad Kuřimí. Jak jste viděl průběh zápasu?

Před utkáním jsme avizovali, že dostanou příležitost kluci, kteří neměli takovou minutáž včetně brankářů. Sestavu jsme doplnili dvěma dorostenci. Ve středu proti Líšni to byl kvalitní zápas ve velkém tempu, což bylo dáno soupeřem. Proti Kuřimi to bylo trošku o něčem jiném, ale zápas svůj účel splnil, takže za mě dobré.

Výkon vašich svěřenců v podstatě kopíroval počasí, protože na začátku utkání byla mlha a na hřišti se kluci spíše hledali. V průběhu první půle se vyjasnilo. Po vaší poločasové domluvě se výkon mužstva zlepšil, což se projevilo i na skóre...

Spíš jde o to, že kluci, kteří nám dnes chyběli, jsou do nadstavby alfou a omegou. Nebyl tady Müller, Schneider, Mezlík a Švancara, tak je jasné, že někde se to musí projevit. Mně spíš vadilo, že i přesto, že jsme slušně kombinovali, tak tam bylo málo pohybu a náběhů. Ve druhém poločase se to rapidně zlepšilo, hlavně z pravé strany, kde měli plno dobrých momentů Gromský s Chloupkem. Šancí pak přibývalo, vstřelili jsme tři branky a mohli přidat i další.

Vyzkoušel jste také dorostence, jmenovitě Libora Vintra a Dominika Flachse, který se střelecky prosadil proti Líšni i dnes. Jak hodnotíte jejich výkony?

Pro ně to je dobrá zkušenost, aby věděli, o čem je dospělý fotbal. Každý si myslí, že přechod z dorostenecké divize do mužů je jednoduchý, ale tak prostě není. Kluci určitě zjistili, že je to o větší rychlosti a důrazu v osobních soubojích a musí je to motivovat do další práce. Záleží na každém, jak se k tomu postaví. Nebudu říkat, že to z jejich strany byly výborné výkony, protože to samozřejmě mělo rezervy. Za půl roku budou vycházet do mužů, takže jim každá taková příležitost může hodně dát a za půl roku už třeba mohou být platnými členy kádru A mužstva.

Volno dostal i David Juran a vy jste viděl poprvé v akci brankáře Patrika Proseckého a mladšího dorostence Zdeňka Veselého, který ve druhém poločase předvedl několik dobrých zákroků. Pro ně určitě také pozitivní, že dokázali udržet čisté konto...

Patrik řešil v prvním poločase je jednu těžší situaci, jinak v podstatě soupeř další šance neměl. Zdeněk měl ve druhém poločase více zákroků, ale vše vyřešil naprosto s přehledem. Já brankáře hodně zapojuji do rozehry, takže těch míčů pod tlakem mají více. Oba obstáli, ale bylo to dáno i naší celkem slušnou defenzivní prací. Soupeře jsme pustili do třech šancí, které pramenily z nepřesné rozehrávky. Nebylo to o tom, že bychom někde propadli. Po taktické stránce se zlepšujeme každým zápasem.

Jak je na tom mužstvo zdravotně? Od začátku přípravy absentuje Tomáš Jarůšek a pro lehčí zranění nehrál ani David Müller.

Tomáš Jarůšek by se měl již zapojit do tréninku, uvidíme, jak na tom bude, trápila ho třísla. Páteční trénink nedokončil David Müller, který měl problém s palcem, takže pro zápas s Kuřimí dostal volno. Pokud bude naše mužstvo zdravotně v pořádku, tak bude mít kvalitu. V momentě, když by na nás sedla nějaká vlna zranění, tak samozřejmě nastane problém, ale myslím si, že je to tak i u ostatních divizních týmů.

Děkujeme za rozhovor.