1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B o s k o v i c e / B l a n s k o - Již rok a půl pojídá rakouský fotbalový chlebíček odchovanec blanenské kopané a vyhlášený technik David Bednář. Ten si v přípravném utkání proti Boskovicím po více než šesti letech navlékl dres A mužstva a jednou brankou dopomohl k vysokému vítězství.
Prožil jsi vítězný návrat do sestavy A týmu, Boskovice jste porazili 7:2. Tvůj komentář k utkání...

Z hlediska přípravy to byl pro obě strany pozitivní zápas. Padlo hodně branek, byla tam sousta útočných akcí. Soupeř chtěl hrát fotbal, což určitě přispělo ke kvalitě utkání.

Z tvé kopačky padla druhá branka, když se střela zpoza vápna odrazila od pravé tyčky. Jak jsi celou akci viděl?

Dostal jsem od Švanciho na vápně přihrávku, byl jsem de facto sám tak jsem to zkusil uklidit k tyči, což se mi povedlo.

Jak se zrodilo tvé krátké angažmá v Blansku?

Ráno jsem dostal od trenéra Zbořila esemesku, jestli si nechci jít zahrát, takže jsem rád přišel.

Jde tedy o náznak toho, že by mohl být ve hře tvůj návrat do Blanska?

Eventuální náznak to možná je, ale každopádně pro jarní část sezóny mám ještě angažmá v Rakousku. Až v létě budu řešit, co a jak dál.

Pod trenérem Zbořilem jsi již hrával v Blansku na podzim roku 2009 a posléze jste společně působili v Líšni, takže asi pro tebe nebylo příliš obtížné si zvykat na herní systém, který nyní A tým praktikuje...

Těžké to určitě nebylo, protože každý tým, který chce hrát fotbal a tvořit, tak není těžké si v něm zvyknout. Mě osobně ten systém vyhovuje a myslím si, že je to i pro tým dobře nastolená cesta.

Jak hodnotíš výkon spoluhráčů a jak ti vyhovovala vzájemná spolupráce?

Určitě mi to vyhovovalo, kluci hrají hodně kombinačně. Bohužel jsem neměl možnost vidět předchozí přípravné zápasy, ke kterým se trenér vracel ve svém hodnocení při porovnání dnešního výkonu. Každopádně si myslím, že je zde příslib, že by se mohl hrát pohledný fotbal pro diváky.

Je možné, že v přípravě se ještě v dresu Blanska objevíš?

Pokud bude zájem, tak bych si určitě zahrál, ale vím, že mužstvo se musí každým zápasem chystat po herní stránce na jarní část sezóny, tak není prospěšné, abych do toho zasahoval. Když bude kluků málo, tak jim rád pomůžu, ale nechci se nikam cpát.

Boskovice trénuje tvůj spoluhráč z rakouského Oberndorfu Jan Havlíček. Nebude naštvaný, že jsi nastoupil na opačné straně barikády?

Dával jsem mu avízo předem, že budu hrát, tak věřím, že to zkousne (smích).

Hrálo se na umělé trávě v Boskovicích, která prošla nedávno kompletní rekonstrukcí. Ty ji velmi dobře znáš, protože hráváš malou kopanou za výběr Blanska, pro něhož je boskovická umělka domácím hřištěm. Jak se ti na tomto povrchu hraje?

Musím přiznat, že se mi tu hrávalo dobře, už když tu byla ta původní umělka, protože je zde měkký podklad, oproti některým umělkám, které jsou třeba v Brně, kde je podklad tvrdší. V Boskovicích je teď navíc úplně nová, je zde i delší vlas, takže paráda. V zimě je velká výhoda mít takové hřiště k dispozici.

Kromě pracovních povinností hraješ fotbal v Rakousku a pomáháš jako asistent našeho mladšího dorostu, kde ti to však časově asi nevychází podle představ. Jak jsi na tom po této stránce?

Samozřejmě to není ideální. Dnes jsem si na úkor tréninku dorostu šel zahrát za A tým. Bohužel to nestíhám skloubit s prací, ale věřím, že až bude delší dobu světlo a kluci budou trénovat později, tak jim budu pomáhat častěji. Samozřejmě, že 99% práce u týmu odvádí trenér Zdeněk Veselý a vedoucí týmu Josef Šmerda. Já se jim snažím pomáhat, jak to jen jde.

Tvůj současný klub SV Oberndorf je po podzimu na 7. místě tabulky a ty jsi se sedmi brankami nejlepším střelcem. Jaké jsou ambice vedení?

Před sezónou byly trošku přehnané, protože vedení chtělo hrát o postup, to je teď hodně vzdálený cíl. Z mého pohledu je současný střed tabulky ideální. Věřím, že na jaře naše tabulkové postavení vylepšíme.

Děkujeme za rozhovor.