1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
V y š k o v / B l a n s k o - V přípravném utkání proti třetiligovému Vyškovu odehrál na hrotu blanenského útoku celý druhý poločas, v němž svedl několik soubojů s velezkušeným obráncem Janem Trousilem. Útočník Ivan Beránek sice branku nevstřelil, přesto jeho 196 cm několikrát domácí obranu provětralo.
Se silným Vyškovem jste uhráli remízu 2:2, jak si viděl průběh zápasu?

Od začátku zápasu jsme byli pod tlakem a byla cítit síla soupeře. Nedůraz v soubojích a chyby způsobené pod nátlakem soupeře vedly k vedení domácího týmu. Ke konci prvního poločasu se nám však podařilo dvěma rychlými protiútoky strhnout vedení na naši stranu. Druhá polovina zápasu byla z mého pohledu o něco lepší, ačkoliv se nám už z vypracovaných příležitostí nepodařilo vstřelit další branku. Konečný výsledek 2:2 beru jako velký úspěch.

Do hry jsi se dostal po změně stran a na hrotu jsi sváděl souboje se zkušeným Janem Trousilem. Jak se ti proti němu hrálo a jak cenná je to zkušenost si zahrát proti takovému hráči?

S kvalitou tohoto hráče se nemůžu vůbec srovnávat. Je to hráč, který má za sebou spoustu ligových startů a zahrát si proti němu beru jako obrovskou zkušenost.

Ve druhém poločase měl soupeř častěji míč na kopačkách, ale vy jste hrozili po brejkových situacích, z nichž mohli skóroval Robin Buchta a Luboš Chloupek. Co podle tebe chybělo těmto akcím?

Přesnost v koncovce, ale jako pozitivum beru to, že jsme se do těchto příležitostí dostali.

V přípravě jste zatím z pěti zápasů čtyři vyhráli a jednou remizovali. Jak její dosavadní průběh hodnotíš?

Dosavadní průběh přípravy hodnotím velmi kladně. Podařilo se nám vstřelit poměrně dost branek a zápasem proti Vyškovu jsme potvrdili kvalitu týmu, který může bez problému hrát divizní utkání.

Na podzim jsi se dostal v divizi na hřiště jen na poslední minuty utkání na půdě Vrchoviny. Jaký cíl si dáváš pro jarní část sezóny?

Na podzim jsem nedostal mnoho příležitostí, takže jsem odešel na hostování do Černé Hory. V jarní části bych chtěl určitě zůstat v Blansku a budu se snažit, abych se co nejvíce mohl podívat do zápasů.

Děkujeme za rozhovor.