1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B r n o / B l a n s k o - V přípravném utkání proti účastníkovi krajského přeboru Tatranu Bohunice, které skončilo remízou 3:3 odehrál kompletní porci minut. Robin Buchta se ohlédl nejen za průběhem utkání. Více již v našem rozhovoru.
Úvod utkání jste nezachytili, soupeř měl několik šancí a odskočil do dvoubrankového vedení. Co bylo příčinou?

Měli jsme od trenéra za úkol i na menším hřišti každý útok zakládat konstruktivně už od brankáře a obránců. V prvním poločase se nám to nedařilo, soupeř využil našich chyb a vstřelil dvě branky. Ve druhém poločase jsme to zvládli už výrazně lépe a navíc soupeř už pak odešel fyzicky.

Pozitivní určitě je, že jste celý zápas dotahovali a podařilo se nakonec uhrát remízu 3:3...

Soupeř si vytvořil několik šancí, ale nás opět výborně podržel David Juran. My jsme mohli ještě další akce také lépe vyřešit. Remíza je zasloužená.

Středeční utkání nahrazují tréninkovou jednotku. Jak tobě vyhovuje tento rytmus v přípravě?

Po každého hráče je lepší hrát zápasy, než jen trénovat, takže mě to vyhovuje, i když je to zase těžké v tom, že jdeme hrát hned po práci nebo škole.

Oproti podzimu praktikujete odlišný herní styl a rozestavení. Jak ti sedí?

Trenér staví na rychlých hráčích a snaží se o rychlý přechod po stranách, což mi vyhovuje. Snažíme se hrát hodně kombinačně, což je atraktivní pro diváky. Myslím si, že bychom z toho mohli na jaře těžit.

V útoku Bohunic nastoupil Ondřej Ullmann, který ve 4. minutě vstřelil úvodní branku. Hecovali jste se před utkáním?

Před zápasem jsme se hecovali i povzbuzovali, ale nebylo to nic velkého. Ondra hrál výborně. Víme, že jeho síla je v zakončení. Naštěstí se mu to podařilo ukázat jen jednou.

Před rokem sis v Bohunicích v přípravném zápase nepříjemně poranil ruku a následovala delší pauza. Vybavilo se ti to při dnešním utkání, nebo už jsi na to zapomněl?

Samozřejmě jsem si na to vzpomněl a i kluci mi to připomněli, takže z toho pohledu jsem rád, že jsem dnešní zápas přežil ve zdraví a už se k tomu snad nebudu v myšlenkách nikdy vracet.

Děkujeme za rozhovor.