1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Podruhé v jarní části divize se domácím divákům představí fotbalisté FK APOS Blansko. V sobotu od 15:30 bude soupeřem svěřenců trenéra Šindelky aktuálně 4. celek tabulky HFK Třebíč.
Blanenští v minulém kole získali důležité tři body na půdě Boskovic a částečně se vzdálili sestupovým příčkám. „Utkání divákům sice příliš pohledný fotbal nenabídlo. Částečně to bylo dáno i jeho důležitostí. Oba týmy věděly, že případná porážka bude znamenat velké komplikace. Navíc derby nikdy favorita nemá. Těší nás, že jsme třikrát skórovali a získali tři body,“ vrátil se krátce v čase asistent Pavel Helán.

I on si stejně jako celý tým uvědomuje, že v sobotu Blansko prověří kvalitní a silný protivník. Třebíč sice v posledních dvou kolech vyšla bodově i střelecky naprázdno, hrála však derby ve Velkém Meziříčí (0:2) a doma proti lídrovi soutěže Šardicím (0:1). „Tyto výsledky nemají pro náš vzájemný zápas velký význam. Třebíč patří ke špičce divize a v Blansku určitě bude chtít získat tři body. My musíme opět vycházet z poctivé defenzívy a potrestat případné chyby soupeře. Doma bychom chtěli vyhrávat, v naší situaci však má každý bod svoji cenu ,“ doplňuje blanenský asistent.

Realizační tým začíná mít příjemné starosti při skládání základní sestavy. Po karetním trestu již je k dispozici dvojice Němec, Jelínek a do tréninkového procesu se také zapojila trojice Kleveta, Farník, Cupal. „Z nedávno zraněných je na tom nejlépe Tomáš Kleveta. Radim Farník a Honza Cupal do hry s největší pravděpodobností ještě nezasáhnou. Určitě návraty těchto hráčů vítáme, na druhou stranu po posledním utkání nemáme důvod sestavu měnit. Diváci se musí nechat překvapit,“ zůstává trochu tajemný Pavel Helán.

Stejného názoru je i záložník Libor Němec. „Určitě nemám problém vydržet celé utkání na lavičce, pokud se bude klukům dařit. Vítězná sestava by se měnit neměla.“ Úvodní dvě utkání svého mužstva sledoval bývalý kapitán pouze z tribuny. Vstup mužstva do jarní části soutěže hodnotí kladně. „I když soupeři, se kterými jsme hráli, bojují o záchranu, jsou čtyři body úspěchem. Kluci ty zápasy odbojovali a i když někdo může namítnout, že hra až tolik pohledná nebyla, body jsou a to je v naší situaci to nejdůležitější.“

Zkušený záložník odehrál proti Třebíči všechna tři poslední vzájemná utkání, ve kterých vždy Blanenští zvítězili rozdílem tří branek. „Může to trochu svádět k tomu, že je Třebíč náš oblíbený soupeř. Ty zápasy ale jednoduché nebyly, jak se může zdát. Jako každý celek z Vysočiny je i Třebíč důrazný a fotbalově hodně nepříjemný soupeř. Na podzim jsme tam dokázali vyhrát 4:1. Bylo to asi naše nejlepší utkání ať už herně nebo výsledkově. Z této sestavy nás ale v Blansku moc nezbylo. Uvidíme, jak se nám bude dařit v domácím prostředí. To nám velí získat tři body.“

Sobotní utkání FK APOS Blansko - HFK Třebíč má výkop v 15:30. Pro fanoušky, kteří se na stadion na Údolní z nejrůznějších důvodů dostat nemohou bude připraven online přenos, který můžete sledovat na webu www.onlajny.cz.

Jak to bylo na podzim:
6. kolo divize D (12. 9. 2009)
HFK Třebíč - FK APOS Blansko 1:4 (0:2)
Branky: 83. Komínek - 29. Pokorný z pen., 33. Fous, 79. Bednář, 84. Bubeníček

HFK Třebíč: Beer - Komínek, Havránek, Kopeček (C), Flekal (63. Malev) - Baláž (63. Pospíchal), Dvořák (73. Vejmelka), Pacholík, Smažil - Durda, Řezáč
Trenér: Libor Zelníček

FK APOS Blansko: Slanina - Pokorný, Němec (C), Novotný, Šíp - Traxl (75. Janíček), Kostka (57. Španěl), Bednář, Hájek - Sehnal, Fous (64. Bubeníček)
Trenér: Zbyněk Zbořil