1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
H a v l. B r o d / B l a n s k o - Podruhé na jaře využil trenér Zbořil možnosti farmářské spolupráce a povolal z Tišnova Františka Kuldana. Technický záložník i přes náročný program, který v posledních dnech měl v nohách, předvedl výborný výkon a zasloužil se konečné vítězství.
Františku, gratulace ke třem bodům. Tvůj první divizní start za Blansko, jak hodnotíš výhru v Havlíčkově Brodě?

Důležité bylo, že jsme vstřelili první branku, která si myslím, že nás mohla uklidnit. Bohužel jsme byli nedůrazní ve vápně a soupeř hned vyrovnal na 1:1. Přesto jsme i tak měli podle mě zápas víceméně pod kontrolou až na pár okének v obraně. Brzy se zranil Franta Schneider, ale ukázal se týmový duch mančaftu, protože jsme se semkli a hráli dobře. Jsou to důležité body, ze kterých máme velkou radost.

První poločas přinesl pět branek, to bylo pro diváky atraktivní. Jaký byl záměr do druhého poločasu? Klíčové bylo určitě nedovolit soupeři vyrovnat...

Určitě jsme chtěli hrát trpělivě z bloku a počkat si na brejkové situace. Ta šance nakonec přišla, Švanci dobře zatáhl míč a po jeho parádní přihrávce jsme dali na 4:2. Pak už jsme si to pohlídali a zápas dotáhli do vítězného konce.

Jak sis užíval první divizní start v dresu Blanska?

Divize je samozřejmě důraznější a rychlejší než 1.A třída v Tišnově. Zahrál jsem si dobře a mám z toho dobrý pocit. Já hlavně doufám, že se bude Blanska dařit i nadále a dotáhne to do třetí ligy.

Ty máš za sebou úspěšný týden, ale zároveň velmi náročný. Ve středu jste s Tišnovem vyřadili v krajském poháru Bystrc, v sobotu získali tři body za výhru v Zastávce a dnes tři body s Blanskem. Ty jsi nechyběl na hřišti ani minutu a dnes jsi ještě v 90. minutě napadal rozehrávku domácích. Sil tedy asi máš na rozdávání...

Měli jsme velmi dobrou zimní přípravu, po herní stránce nás trenér připravil dobře, fyzickou stránku má na starosti většinou Radim Bubeníček. Dostávám hodně prostoru k tomu, abych se na zápasy dobře připravil. Trenér se mnou hodně komunikuje. Pan Zbořil si mě teď vyžádal v rámci farmářské spolupráce, žádnou únavu jsem necítil, takže jsem šel klukům v Blansku pomoct a jsem rád, že to takto vyšlo.

Děkujeme za rozhovor.