1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Hodonín vede František Komňacký, který s Baníkem Ostrava a slovenským Ružomberkem získal ligový titul, s Jabloncem pak ligové stříbro. Působil také u české fotbalové reprezentace.
V jeho kádru působí zkušený záložník Tomáš Polách, který byl dlouhá léta oporou Slovácka a Zbrojovky Brno. Obraně velí stoper Roman Konečný, který v dresu Petržalky okusil atmosféru Ligy mistrů. V zimě do klubu přišel odchovanec boskovické kopané Ondřej Paděra, který je českým reprezentantem v malé kopané. Mezi zkušené harcovníky patří obránce Radomír Víšek a útočník Martin Hanus, který na jaře vstřelil už 7 branek. Hodonín na jaře prohrál jen v Rosicích.

V Blansku vnímají utkání jako zápas jara, berete to podobně?

Je to zajímavý a v tomto okamžiku velmi důležitý zápas. Je to utkání, na které se těšíme a věříme, že bude v Blansku solidní návštěva. Ale přímo jako zápas jara bych to neviděl, my jsme v průběhu jarní části měli menší krizi, takže jsme museli mobilizovat síly a máme už za sebou stejně tak důležité zápasy. Nejdůležitější je totiž vždycky ten nejbližší zápas (úsměv). Utkají se týmy z čela tabulky, Blansko se tam dostalo díky zlepšeným výkonům v poslední době.

Jak vnímáte Blansko jako soupeře?

Je to mužstvo, které také v průběhu sezóny procházelo určitými výkyvy ve své výkonnosti. V poslední době ale jeho výsledky byly dobré. Samozřejmě známe jejich stěžejní hráče, Švancara, Mezlík, Schneider, kolem kterých jsou bojovní fotbalisté. Očekáváme na jedné straně herní vyzrálost soupeře, ale počítáme i s bojovností mladých, věřím, že utkání to bude kvalitní.

V nohách máte středeční zápas, nemáte z toho obavy, budete v plné síle?

Takhle se to vyvrbilo, Blansko s touto možností nějak dopředu kalkulovalo, že se po vloženém kole bude hrát takto důležitý zápas, my ne. Na druhou stranu, naše mužstvo je poměrně slušně trénované, máme hráče, kteří se umějí na zápas připravit. Mají na to tentokrát relativně kratší čas, tak uvidíme, buď to zvládneme, nebo ne.

Trenér sobotního protivníka Zbořil vám přeje angažmá ve vyšší soutěži. Tak jak se na jeho přání tváříte?

(úsměv) Se Zbyňkem se známe skutečně hodně dlouho, i s jeho rodinou, rodiči, takže mezi námi panují přátelské vztahy. Za takové přání samozřejmě děkuji, nicméně já jsem už víceméně vlastně v penzi a v tomto okamžiku jsem trenérem Hodonína. A budu chtít, aby Hodonín uspěl a zabojoval o postup, ať už u toho v příštím roce budu, nebo nebudu, tak Hodonín by si vyšší soutěž zasloužil. Je tu hodně lidí, co fotbalu hodně obětují, jak finančních prostředků, tak času a energie.

Co byste vzkázal trenéru Zbořilovi vy?

Aby jejich snažení bylo v Blansku korunováno postupem. Ale až příští rok! (úsměv)

Zdroj: www.fotbalunas.cz