1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Lepší vyvrcholení sezóny 2015/16 si příznivci blanenské kopané nemohli přát. Svěřenci trenéra Zbyňka Zbořila jsou před posledním kolem na prvním místě tabulky o bod před největším favoritem FK Hodonínem. Pokud se jim podaří v pátek na domácím stadionu na Údolní bodovat naplno, budou moci slavit divizní titul a blanenský fotbal zažije podruhé v historii postup do MSFL!
Na jaře se blanenským fotbalistům podařilo splnit to, co si před jeho začátkem přál předseda klubu Jiří Crha. „Věřím tomu, pokud se nám budou vyhýbat zranění, tak bychom mohli hrát o špici tabulky. Osobně bych byl rád, kdybychom útočili na první místo. Jsem přesvědčený, že blanenští diváci se mají na jaře na co těšit,“ řekl tehdy.

A jeho přání se stalo realitou. S 54 body je Blansko na 1. místě a ambiciózní Hodonín na něho ztrácí na 2. místě jeden bod. Pouze mezi těmito dvěma celky se rozhodne o postupujícím do příštího ročníku MSFL. „Již nyní se dá sezóna hodnotit jako velmi vydařena. Bodový zisk, předváděná hra, počet vstřelených branek a především výborné návštěvy na stadionu na Údolní. To všechno jsou pozitivní aspekty, díky kterým se náš klub zařadil ke špičce divize. Skvělou sezónu si navíc společně můžeme osladit postupem do MSFL, což by se v historii spojené blanenské kopané podařilo podruhé. Rád bych touto cestou poděkoval hráčům i realizačnímu týmu za odvedenou práci, sponzorům, partnerům a příznivcům za podporu našeho klubu. Zároveň chci všechny příznivce pozvat na poslední domácí zápas s Polnou, který odehrajeme v pátek 10. června od 17:30. Přijďte podpořit hráče FK Blansko a poděkovat jim za skvěle odvedenou práci. Věřím, že si páteční odpoledne na Údolní užijeme a s pomocí vaší podpory dotlačíme mužstvo ke kýženým třem bodům,“ věří předseda FK Blansko.

Na rozhodující bitvu sezóny se těší i Zbyněk Zbořil. „Teď nás čeká poslední krůček k fantastickému úspěchu, ale to bývá někdy právě to nejtěžší. Já však hráčům věřím a chce se mi věřit i v to, že nás přijdou povzbudit lidi a dotáhneme ten malý zázrak do konce,“ dodává blanenský kouč.

Toto utkání bude zřejmě i poslední mistrovské, které v dresu FK Blansko odehraje zkušený útočník Petr Švancara. Ten má velký podíl na letošních kvalitních výsledcích Blanska. V 21 utkáních vstřelil 8 branek a na 17 přihrál svým spoluhráčům. „Co bude dál, se definitivně rozhodnu po konci sezóny, ale zřejmě půjdu o soutěž níž než výš. Každopádně bych chtěl naše fanoušky pozvat na poslední zápas. Věřím, že si ho společně všichni užijeme a uděláme hezkou tečku za vydařenou sezónou,“ dodává fotbalový bavič, který by v pátek neměl chybět v základní sestavě.
FK Blansko - Slavoj Polná
Pátek 10. 6. 2016, 17:30
stadion na Údolní, Blansko

Pozvánka na utkání