1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Před sedmi lety byl u poslední domácí výhry Blanska ve třetí lize. Na Údolní tehdy prohrála rezerva ligového Slovácka 0:1. Kapitán FK Blansko Jan Nečas byl po nedávném vítězství v divizi jediným hráčem současného kádru Blanska, který historickou účast ve třetí soutěži pamatoval. Další ligový start ale nepřidá.
Po nečekaném postupu totiž zkušený záložník míří do nižší soutěže. Přestupuje do sousedního Rájce-Jestřebí. Do I. B třídy. „Uvažoval jsem o tom už v zimě. Fotbal na této úrovni je potřeba dělat naplno. A já cítil, že to není ono. Moje výkonnost šla dolů. Bylo to také na úkor volného času a rodiny. Už jsem fotbalu nemohl dát všechno na sto procent, a proto jdu do nižší soutěže,“ řekl jednatřicetiletý fotbalista.

Blansko se podruhé v historii klubu probojovalo do třetí ligy. Jak tento úspěch vnímáte?

Každá mince má dvě strany. Máme za sebou úžasnou sezonu, kterou jsme zakončili naprosto famózně. Postup nikdo nečekal. Navíc si myslím, že jsme hráli jako tým a atmosféra v kabině byla výborná.

A druhá strana mince?

Z mého pohledu je třetí liga velký závazek a zodpovědnost. Pro vedení klubu a také pro hráče. Oproti divizi je to totiž obrovský skok nahoru. Hrají tam daleko kvalitnější týmy. Po cestě nahoru může lehce následovat strmý sešup dolů. I to jsme v minulosti zažili. Věřím ale, že Blansko bude hrát ve třetí lize důstojnou roli.

Před lety Blansko ve třetí lize vydrželo jen jednu sezonu…

Pokud se vedení klubu rozhodlo třetí ligu hrát, bylo by dobré tuto soutěž na Blanensku udržet déle než jednu sezonu. Je to ale běh na dlouhou trať a samozřejmě je to také o penězích.

Vy už u toho ale nebudete. Proč?

Fotbal na této úrovni je potřeba dělat na plno. A já cítil, že to není ono. Už v zimě. Moje výkonnost šla dolů. Bylo to také na úkor volného času a rodiny. Už jsem fotbalu nemohl dát všechno na sto procent, a proto jdu do nižší soutěže.

Kde budete na podzim hrát?

Přestupuji do Rájce-Jestřebí. Do I. B třídy.

Budete chodit fandit na zápasy do Blanska?

Jasně. Vždyť v Blansku pořád bydlím a strávil jsem tady vlastně skoro celou svoji fotbalovou kariéru. Je to moje srdcová záležitost. Klukům budu držet palce a doufám, že budou chodit i fanoušci.

Autor: Deník/Jan Charvát