1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Před dvěma lety i loni zkoušel štěstí v druholigovém Znojmě. Ani jednou angažmá nakonec nevyšlo. Nyní čeká blanenského brankáře Davida Jurana mnohem delší cesta. Respektive let. Ve středu totiž s manažerem Františkem Kašpaříkem odlétá do Bulharska. Cílovou stanicí je druholigový klub Veliko Tarnovo.
Kašpařík už stál za Juranovou zkouškou ve Znojmě. Před lety do stejného bulharského týmu lákal i veterána Milana Pacandu. „Nabídku na testy v Bulharsku jsem dostal od pana Kašpaříka. Má tam kontakty. Chci to zkusit. V Česku je často těžké se bez kontaktů posunout výš,“ řekl Juran.

Ten v divizi odchytal ve velkém stylu podzimní část sezony a společně s útočníkem Petrem Švancarou byli podle Deníku v ideální jedenáctce podzimu. Na jaře šlo Blansko za postupem a dvaadvacetiletý gólman byl jeden z jeho klíčových hráčů. „Po sezoně v divizi jsem nedostal žádnou nabídku z jiných oddílů. Když se neozývají domácí kluby, tak proč to nezkusit v zahraničí?“ poznamenal brankář, který ovládl poslední dva ročníky ankety Fotbalista okresu Blansko.

Z desetidenních testů podle svých slov strach nemá. Spíš z letadla. „Na jaře jsem byl zraněný, ale udržoval jsem se v kondici. Běhal a posiloval. Z testů strach nemám. Je to pro mě výzva a těším se. Veliko Tarnovo hrálo před lety první bulharskou ligu. Pak spadlo o dvě soutěže níž. Teď je ve druhé lize a chce postoupit výš. Mají opravený stadion pro dvacet tisíc diváků. Nemám zprávy, že by tam byl nějaký další český hráč. Uvidíme, nechám se překvapit,“ pousmál se mladík.

Pokud v Bulharsku neuspěje a nepřijde další nabídka, bude Juran chytat dál v Blansku ve třetí lize. „Potřebovali bychom dva tři zkušenější hráče a nějaké běhavé lítače. Myslím si, že i kdybychom spadli po roce zpět do divize, tak ve vyšší soutěži nabereme cenné zkušenosti,“ dodal fotbalista.