1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - První ostrý test v rámci nového soutěžního ročníku 2016/17 čeká o nadcházejícím víkendu fotbalisty A týmu FK Blansko. V rámci předkola domácího poháru se svěřenci trenéra Zbyňka Zbořila představí v neděli od 17 hodin na hřišti Tišnova.
Tišnov a Blansko v loňské sezóně spolupracovali v rámci projektu FARMA a oba a týmy slavily postup. Tišnov se probojoval do krajského přeboru, Blansko podruhé v historii do Moravskoslezské fotbalové ligy. „Fotbalová zkušenost bude na straně Tišnova, protože hráči jako Švancara, Schneider, Kuldan, Traoré nám svoji kvalitu prokazovali po celé jaro i v dresu Blanska a i další hráči soupeře mají bohaté ligové zkušenosti. My musíme nabídnout něco jiného a věřím, že se bude na co dívat. Spolupráce s Tišnovem šlapala na jaře oboustranně na jedničku, takže to bude asi remíza (smích). Já výsledek neřeším, hlavně ať přijdou lidi, vidíme dobrý fotbal a uvidíme, kdo přivítá Prostějov v prvním kole,“ poznamenal k utkání trenér Blanska Zbyněk Zbořil.

Blansko se v domácím poháru představí již v sedmé sezóně. Nejlépe si v něm vedlo před dvě roky, kdy se probojovalo přes třetiligovou 1. HFK Olomouc do 2. kola. Tam mu stopku vystavil druholigový Frýdek-Místek, který na stadionu na Údolní zvítězil 12. srpna 2014 1:4 (1:3). Nejlepším pohárovým střelcem Blanska je David Müller, který zaznamenal dvě branky. Celková bilance Blanska v poháru čítá 8 utkání, 1 výhra, 1 výhra po penaltách a 6 porážek - skóre 4:16. Tišnov se v celostátním poháru představí poprvé v historii klubu.

Info o soupeři

AFK Tišnov prožívá v posledním období vzestup. V sezóně 2014/15 klub dokázal ovládnout 1.B třídu, skupinu A se ziskem 64 bodů a postoupil do 1.A třídy, skupiny A. Také v ní svěřenci Jiřího Hajského dominovali a se ziskem 63 bodů, bilancí 20-3-3 a skóre 98:39 postoupili do krajského přeboru. Úspěšně si Tišnov vedle také v krajském poháru, v němž dokráčel až do finále. V něm bohužel na stadionu Zbrojovky na Srbské podlehl vítězi uplynulého ročníku krajského přeboru Bzenci 0:5. Výrazný podíl na vzestupu tišnovské kopané má předseda klubu Oldřich Merta, který je rovněž místopředsedou představenstva Zbrojovky Brno.

Ex-blanenšťáci v Tišnově

Výraznou stopu v Tišnově zanechává několik hráčů, kteří v minulosti oblékali blanenský dres. Nejdéle, šest a půl, jej nosil Radim Bubeníček, který do Tišnova přestoupil v létě loňského roku. V Blansku zažil bývalý kapitán zápasy v MSFL i postup do divize v roce 2013. V rámci letního přestupního termínu vyměnili blanenský dres za tišnovský populární fotbalový bavič a šoumen Petr Švancara a záložník František Schneider. Oba se výrazně podíleli na postupu našeho týmu do MSFL. V postupové sezóně Blansku na jaře výrazně pomohl v rámci farmářské spolupráce také záložník František Kuldan, který před měsícem v přátelském utkání se Zbrojovkou vedl dokonce blanenský tým jako kapitán. Rok 2014 strávil na Údolní také bývalý ligový obránce Petr Čoupek. Ten se do Tišnova přesunul předminulou zimní přestávku, stejně jako útočník Ladislav Hansl, který se rovněž velkou měrou podílel na posledním postupu Blanska do divize v roce 2013. V uplynulé sezóně nastřílel v 1.A třídě 23 branek. Kromě něho za Tišnov nastupují také záložník Jakub Krejčíř, který na podzim roku 2014 odehrál v divizi deset utkání. Pouze dvě má na svém kontě Tomáš Sodomka. Jeden zápas odehrál za Blansko na jaře letošního roku Mohamed Traore, který na hřišti Rosic dvakrát skóroval a podílel se tak na výhře Blanska 4:3. Samostatnou kapitolu tvoří trenér. Na tišnovské lavičce již dva roky vládne Jiří Hajský, mistr ligy se Zbrojovkou Brno z roku 1978. Ten působil v Blansku od ledna 2013 do června 2014. S týmem se mu podařilo postoupit do divize a v ní se následující sezóně umístit na 5. místě, což je druhý nejlepší výsledek v samostatné historii FK Blansko. Blansko vedl ve 45 utkáních a dosáhl bilance 21 výher, 10 remíz, 14 porážek, skóre 85:65, 73 bodů.

Rozpis MOL Cupu - předkolo

https://souteze.fotbal.cz/turnaje/homepage/974f6477-7882-4054-81a8-5b99baa8a73c

Oficiální web MOL Cupu

http://www.molcup.cz/
MOL Cup 2016/17 - předkolo
AFK Tišnov - FK Blansko
Neděle 24. 7. 2016, 17:00
hřiště na Ostrovci, Tišnov