1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Před rokem odehrál dva zápasy za českou fotbalovou reprezentaci do devatenácti let. Letos na jaře pak v dresu brněnské Zbrojovky prožil debut v nejvyšší české soutěži. Nová posila blanenského mužstva Jakub Kučera hostování v klubu hrajícím Moravskoslezskou fotbalovou ligu vítá.
„V třetí lize naberu především zkušenosti s dospělým fotbalem, rozhodně hostování nevnímám jako krok zpět," říká devatenáctiletý záložník.

Před třemi týdny jste přišel z prvoligové Zbrojovky. Co od hostování očekáváte?

O hostování v Blansku jsem se dozvěděl ze dne na den. Jsem především rád, že dostanu příležitost pravidelně hrát ve třetí lize a naberu další zkušenosti s dospělým fotbalem. V zimě chci pokračovat s mužstvem Zbrojovky a bojovat o místo v sestavě.

Nevnímáte působení ve třetí nejvyšší lize jako krok zpět?

Měl jsem nabídky i z druholigových celků, ale jednání se nakonec nevydařila. Šance v Blansku si vážím a rozhodně působení tady nevnímám jako krok dozadu. Naopak jako příležitost zlepšit se.

Je pro vás MSFL přijatelnější než juniorská liga?

Určitě ano. V MSFL hraje víc starších hráčů, kteří mi můžou poradit a pomoct při tréninku i v zápase. To je pro mě největší plus oproti juniorské lize.

Na jaře jste debutoval v nejvyšší české soutěži. Věřil jste si po letní přípravě na zapracování do brněnské sestavy?

Doufal jsem, že v Brně zůstanu, ale zbrzdily mě problémy se zády. Věřím, že příležitost ve Zbrojovce ještě dostanu a probojuji se zpět.

Jak vás přijali spoluhráči v Blansku?

Většinu kluků v týmu znám, protože hodně z nich prošlo právě Zbrojovkou. Parta je skvělá, spoluhráči mě hned přijali. V tomhle ohledu jsem maximálně spokojený.

Dostal jste od trenéra Zbořila na hřišti roli, která vám vyhovuje?

Jsem zvyklý hrát defenzivního nebo ofenzivního středního záložníka. V Blansku hraji víc do obrany, s čímž nemám problém. Raději ale útočím.

Jak těžké je zvyknout si na nový herní styl?

Ze začátku byla adaptace znát, protože přeci jen hrajeme něco jiného než v Brně. Ale za dva týdny jsem si zvykl a myslím, že už to bude jen lepší.

Prozatím jste nastoupil ve třech zápasech, které mužstvo prohrálo. Co je potřeba zlepšit?

Musíme se zdravě naštvat a bojovat jako tým, protože soudržnost na hřišti zatím není taková, jak si představujeme. Důležité je semknout se a bojovat pro diváky, kteří nás chodí podporovat.

V neděli vás čekají Otrokovice, které se pohybují ve středu tabulky. Věříte, že tentokrát uspějete?

Doufám, že už budeme bodovat, protože Otrokovice jsou hratelný soupeř.

Minulý rok jste hrál za český reprezentační výběr do devatenácti let na turnaji v USA. Jak na reprezentační akci vzpomínáte?

Je to krásná zkušenost, které si moc cením. V USA jsme hráli s domácím celkem, Uruguají a Mexikem. Ne každému hráči se poštěstí podívat se s týmem na jiný kontinent a ještě odehrát kvalitní turnaj. Vyzkoušel jsem si navíc, jak se hraje v jiných klimatických podmínkách, za což jsem rád.

Co je váš cíl do budoucna?

Dávám si postupné cíle, jejichž zdoláním se pokusím probojovat až na vrchol. Nejprve se chci zapracovat do kádru Zbrojovky, a potom si zahrát v zahraničních soutěžích, pokud to bude jen trošku možné. Největší sen je pro mě nastoupit v anglické nejvyšší lize.