1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Dvěma góly v prvním poločase položil blanenský záložník Jakub Kučera základ k vysoké výhře 4:1 nad divizním Hodonínem. Blansko tak úspěšně zvládlo generálku před začátkem jarního třetiligového kolotoče, ve kterém bude usilovat o záchranu.
První zásah zaznamenal Kučera v šestnácté minutě, kdy si doslova vychutnal Hodonínského gólmana. Míč za jeho záda totiž zatočil přímo z rohového kopu. Druhou branku přidal jen o patnáct minut později. „Trápila mě záda a trénovat jsem začal až před třemi týdny. Pomalu se do toho dostávám a mám radost, že jsem pomohl týmu,“ uvedl dvacetiletý záložník.

S jeho výkonem byl po zápase spokojený i blanenský trenér Zbyněk Zbořil a svého hráče, který bude i na jaře v mužstvu hostovat, pochválil. „Po každém tréninku se postupně zlepšuje. Hrál velice dobře,“ povídal.

Blansko přidalo po poločase zásluhou posil Jindřicha Stehlíka a Ladislava Hanuše další dva góly. Jeho soupeř se zmohl jen na čestný úspěch v poslední minutě utkání. „S výkonem jsem maximálně spokojený, ale generálka nijak nerozhoduje. My musíme stejně dobře hrát i v mistrovských zápasech. Mohli jsme klidně vstřelit další branky, troufám si říct, že duel byl jednoznačná záležitost,“ prohlásil Zbořil.

Po výhře nad Hodonínem uzavřelo Blansko sérii deseti utkání v zimní přípravě. Mužstvu se dařilo a vyhrálo jich hned sedm. „Příprava se hodnotí až podle výsledků na jaře. S generálkou jsem spokojený, je vidět že nějaký posun nastal. Na druhou stranu mi vadí, že nás je v týmu málo a kádr se nám nepodařilo doplnit. Dlouhodobě zranění jsou Stanislav Píšek a Jaromír Motyčka. Musíme se modlit a doufat, že se marodka nerozšíří,“ podotkl kouč Blanska.

Ten ještě před nedávnem velice stál o nejmenovaného levonohého hráče. Jednání ale nakonec nebylo úspěšné. „Nechci to moc rozpitvávat. Měli jsme něco přislíbené, ale bohužel posílení nedopadlo a nás to dostalo do problémů,“ posteskl si Zbořil.

ROZHODNE PRVNÍ MĚSÍC

I bez posily, o kterou blanenský lodivod stál, se v jarní části jeho svěřenci poperou o setrvání ve třetí lize. Po podzimu hájí nováček soutěže čtrnáctou pozici, ale ani ta jim nakonec k záchraně nemusí stačit. „Jsme připravení i odhodlaní zabojovat. Všichni si přejeme, abychom třetí ligu udrželi. Určitě rozhodne první měsíc soutěže,“ povídal.

K záchraně má pomoci i vyrovnaná brankářská dvojice David Juran a Jiří Floder. Druhý jmenovaný na podzim Blansku svými výkony hodně pomohl. Také proto klub dotáhl úspěšně do konce prodloužení jeho hostování z brněnské Zbrojovky. Jestli zůstane gólman číslo jedna ale trenér neprozradil. „Už vím, kdo bude jednička, zatím si to však nechám pro sebe,“ usmál se Zbořil.

Kdo z brankářů dostane přednost, se uvidí v sobotu ve tři hodiny odpoledne, kdy Blansko přivítá na domácím hřišti dvanáctou Mohelnici. „Doma hrajeme na začátku jarní části ještě s Kroměříží a s HFK Olomouc. Tyto duely rozhodnou, nebo minimálně napoví, jaké jsou naše šance na záchranu,“ dodal blanenský stratég.