1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Zápas o naději. Tak se dá charakterizovat souboj, který v sobotu svedou fotbalisté třetiligového Blanska. Ti se o půl čtvrté odpoledne pokusí o první výhru v jarní části na hřišti Třebíče.
Poslední vítězství Blansko vybojovalo na konci října proti Líšni a podzimní část pak zakončilo dvěma prohrami. V přípravných duelech se sice blanenským fotbalistům dařilo, ale dobrou formu si do jarní části nepřenesli. První utkání sice dokázali remizovat s Mohelnicí, ale pak přišly dvě prohry a Blansko se propadlo na předposlední místo v tabulce.

Navíc poslední Líšeň zvítězila v předešlých dvou kláních a náskok Blanska se ztenčil pouze na jeden bod. „Pod sebe se nemá cenu dívat, rozhodnou dva posty nad námi. Boj o záchranu jsme si hodně zkomplikovali. S tím, jak se vyvíjí druhá liga, to bude hrozně těžké. Myslel jsem, že los, který jsme měli, bude naše výhoda. Nakonec se trochu otočil proti nám a zápasy o šest bodů jsme nezvládli,“ pokrčil rameny blanenský trenér Zbyněk Zbořil.

Zlepšit potřebuje blanenský celek produktivitu, na jaře vstřelil zatím tři branky. „Musíme začít dávat góly. Na druhou stranu v minulém zápase s Kroměříží jsme propadli herně. Možná jsem měl vysoká očekávání po výkonu v Uničově a teď nám to trochu otevřelo oči,“ posteskl si kouč Blanska.

Právě v sobotu mají útočníci Blanska šanci se více střelecky prosadit, jelikož Třebíč na jaře všechny duely prohrála a obdržela jedenáct branek. „Jedná se o hrozně nečitelného soupeře, v týmu mají hodně cizinců. V podstatě obměnili celý kádr. Dostávají hodně gólů, takže i pro ně je to takový vykřičník. Jsou v pozici, že musí a jsou zřejmě pod větším tlakem než my,“ prohlásil Zbořil.

Pomoct s produktivitou může například zimní posila útočník Jindřich Stehlík, který minulý týden v dresu Blanska vsítil premiérovou třetiligovou branku. „Jsem rád, že jsem se konečně trefil, protože kvůli gólům jsem sem přišel. Bohužel to však na body nestačilo. Teď jedeme do Třebíče a pak hostíme Olomouc, což jsou naši přímí konkurenti. Musíme předvést výkony hodné boje o záchranu. Zbraně rozhodně neskládáme,“ burcoval na klubovém webu čtyřiadvacetiletý forvard.

Pozor si musí dát Blansko rovněž na obranné zákroky ve vlastní šestnáctce. Ve všech jarních utkáních čelilo po jedné penaltě. „Takových zákroků se při zápase dá písknout dvacet. Pro mě to penalty nebyly a dál to nebudu komentovat,“ zlobil se blanenský stratég.

Autor: Deník/Patrik El-Talabáni