1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Dnes oslavil významné životní jubileum - 70 let bývalý vynikající fotbalista Spartaku ČKD Blansko pan Alexandr Malits.
Alexandr Malits se narodil 1. 6. 1947 v Praze. Vyrůstal v Nových Zámcích, ze kterých se v roce 1962 coby učeň dostal do Blanska. Zde jej zlanařili do ČKD Blansko místní funkcionáři. Do té doby nebyl tento talentovaný hráč nikde registrován. Již jako dorostenec okusil mužský fotbal za A tým v krajském přeboru. Základní vojenskou službu absolvoval v Uherském Hradišti, kde hrál krajský přebor za místní Duklu. Po návratu z vojny a neúspěšných námluvách se Škodou Plzeň přestoupil do TJ Gottwaldov, který byl nováčkem 1. ligy. Zde strávil necelé tři roky, během kterých odehrál 58 ligových utkání a vstřelil 11 branek. Střelecky se mu dařilo proti pražským celkům. Skóroval do sítě Sparty, Slavie i Dukly Praha. Poté následoval přesun do Nových Zámků. V roce 1975 se však vrátil tam, odkud do velkého fotbalu odešel. V dresu ČKD Blansko byl poté dlouhá léta hvězdou blanenského týmu. Na jeho pověstnou levačku a nechytatelné střely vzpomínají nejen blanenští příznivci dodnes. Kariéru si poté prodloužil v Rájci-Jestřebí a ve Vavřinci. Po jejím ukončení působil jako trenér dorostenců a mužů v ČKD Blansko a v Rudici.

Vedení FK Blansko přeje touto cestou panu Malitsovi do dalších let pevné zdraví, hodně štěstí, spokojenosti a osobní pohody.