1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B í t e š / B l a n s k o - Při absenci nového kouče Martina Maši vedl A tým v předkole MOL Cupu proti Velké Bíteši trenér dorostu Zdeněk Veselý. Pod jeho vedením mužstvo v omlazené sestavě předvedlo srdnatý výkon, z postupu do dalšího kola poháru se však radoval soupeř.
Trenére, máte za sebou premiéru na lavičce A týmu v pohárovém zápase ve Velké Bíteši, kde Vaši svěřenci prohráli 3:1. Jaký byl průběh zápasu z Vašeho pohledu?

Myslím si, že ta porážka je úplně zbytečná, protože průběh hry byl vyrovnaný. Celkový výsledek ovlivnilo to, že jsme v úvodu obou poločasů udělali chybu, za kterou jsme zaplatili brankou. V prvním poločase to bylo v šesté minutě, ve druhém hned ve druhé. Byly to zbytečné chyby, pramenící možná z nekoncentrovanosti, možná z nezkušenosti hráčů, protože jsme nastoupili v sestavě, která byla přeci jen hodně kombinovaná. V prvním poločase se nám podařilo vyrovnat a měli jsme i další šance, bohužel jsme je nevyužili. Ve druhé půli jsme se po inkasovaném gólu chvíli hledali. Poté jsme, nechci říct, dostali soupeře pod tlak, ale dokázali jsme hrát na jeho polovině a vytvořit si i některé šance, které jsme neproměnili. Další chyba rozhodla o tom, že jsme obdrželi třetí gól, což rozhodlo o konečném výsledku, který vyzněl v náš neprospěch.

Jaké bylo hodnocení v poločasové přestávce? Po brzké brance jste dokázali povedenou střelou Dominika Šmerdy z trestného kopu upravit stav na 1:1 a průběh hry byl vyrovnaný...

Dá se říci, že jsem hráče pochválil, za to, že zápas zvládají. Inkasovaná branka byla zbytečná, jinak jsme hru víceméně kontrolovali a mohli jsme některé situace lépe dohrát a vstřelit další branku. S prvním poločasem byla větší spokojenost. Ve druhé půli už klukům trošku docházely síly, zvlášť těm mladším, ale ti jinak svoji úlohu zvládli a odehráli utkání dobře.

Jaký to byl zápas pro Vás osobně? Zastoupil jste trenéra Mašu, který je na dovolené. Velkou část týmu jste dobře znal, neboť to jsou Vaši svěřenci z dorostu…

Máte pravdu, bylo pro celkem normální, skoro jako bych vedl dorost, takže žádná velká změna.

Jak hodnotíte přínos a výpomoc Zdeňka Traxla ve stavu, kdy tým po sestupu opustilo několik hráčů a kádr prochází rozsáhlou rekonstrukcí?

Bylo moc dobře, že s námi k utkání jel, chtěl bych mu za to poděkovat. Odvedl výborný výkon, na soupeře platil. Obránci si s ním příliš nevěděli rady, přestože měl v nohách soustředění. Určitě by stálo za zvážení jeho další angažování v Blansku.

Někteří hráči nastoupili poprvé za A tým. Jaký přínos pro ně může takovýto zápas mít?

Určitě velký, zápas si rozebereme i na tréninku dorostu, řekneme si, co bylo špatně. Hodně chyb pramenilo z toho, že mužský fotbal je úplně někde jinde než dorostenecký. Je rychlejší, důraznější, na všechno je méně času. Hráči ve věkové kategorii mužů jsou daleko chytřejší. Věřím, že takový zápas přispěje k tomu, aby hráči dále vyzrávali a mohli jednou naskočit do A týmu jako plnohodnotní hráči.

Děkujeme za rozhovor a ať se v dalším průběhu sezóny daří!